Sakatlar Haftası

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mithat Ekici, "Bizler, onların hayır dualarını alabilmek için çalışmalarımızı kesintisiz sürdüreceğiz. Engelleri hep birlikte aşacağız" ifadelerini kullandı.

Ekici, Sakatlar Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, doğuştan veya sonradan hastalık, kaza gibi nedenlerle bedeni yeteneklerin bazılarından yoksun kalan engelli vatandaşların haftasını yürekten kutladıklarını bildirdi.
Özellikle sağlık alanında engelli vatandaşlara yönelik yenilikleri il düzeyinde hayata geçirmek için canla başla çalıştıklarını belirten Ekici, şunları kaydetti:
''Hastaneye gelmekten çekinen, geldiğinde tek başına hastanelerdeki iş ve işlemlerini göremeyeceğini düşünen çok sayıda vatandaşımız olmuştur. İşte bu sebeplerle, sağlık sorunlarını ötelemekteler ve çok zor durumda kalmadıkları sürece hastaneye gelmekten imtina etmektedirler. Hastanelerimizde engelli karşılama ve yönlendirme birimleri oluşturmak, engelli vatandaşlarımızın hastaneye geldiklerinde görevli çağıracakları engelli çağrı butonu, evde sağlık hizmetleri ve Türkiye'de ilk olan ve Bakanlığımız tarafından örnek olarak gösterilen EN-VİP (Yaşlı ve Engellilere Özel sağlık Hizmeti) başlıca uygulamalarımızdandır. Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından ilimizdeki uygulamalar, 'Sağlıkta Engelleri Aşıyoruz' başlığı ile duyurulmuş ve diğer illere örnek olarak gösterilmiştir. Engelli kardeşlerimizin psikolojilerini anlamak için engelli psikolojisi eğitimi almış, işaret dili bilen personel istihdam etmek gibi çalışmalarımız da oldu. Elbette bunlar yeterli değildir. Bizler, onların hayır dualarını alabilmek için çalışmalarımızı kesintisiz sürdüreceğiz. Engelleri hep birlikte aşacağız. Bu hafta vesilesi ile engellerin el birliği ile kaldırıldığı bir dünya hayaline kısa sürede ulaşma temenni ve dualarımı iletir, saygılarımı sunarım.''
Kaynak: AA