Sağlık-sen Müjdeyle Döndü

Sağlık-Sen Düzce İl Temsilcisi Doç. Dr. Melih Erkan ve yaklaşık 50 kişilik üye grubu Sağlık-Sen Genel Merkezi’nin düzenlediği ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın katıldığı toplantıya giderek sorunlarını aktardılar.

Sağlık-sen Müjdeyle Döndü
Başbakan sağlık çalışanlarına müjdeler verirken, Sağlık-Sen İl Temsilcisi Doç. Dr. Melih Erkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek “Başbakanımız birçok talebimizi dikkate alarak çözülmesi konusunda talimat verdi” dedi.


Sağlık-Sen Genel Merkezi “Sağlık Çalışanlarının Türkiye Buluşması” adı altında bir toplantı düzenledi.

Toplantıya Düzce Sağlık-Sen Temsilcisi Doç. Dr. Melih Erkan ile birlikte yaklaşık 50 kişilik üye grubu ile katıldı.

Sağlık çalışanları Ankara’dan müjdelerle döndüler. Sağlık çalışanlarının sorunlarını dinleyen Başbakan Erdoğan, anında Sağlık Bakanı başta olmak üzere tüm bakanlarına talimat vererek çözüm bulmalarını istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesine ilişkin "Ben de arkadaşlarıma talimatı vereceğim. 5 yıl hizmeti olanın bir yıl yıpranma payı olacak. Mehmet bey (Sağlık Bakanı), bunu da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile birlikte el ele yürütüyoruz. Biran önce inşallah, zannediyorum Meclis'in kapanışına kadar bu yetişmeyebilir, ama yeni yasama yılına bu yetiştirilir. Şimdiden ön hazırlıklarının yapılması lazım" dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YIPRANMASI
Sağlık çalışanlarının yıpranma payına ilişkin olarak Başbakan’ın söz verdiğini ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na talimat verdiğini ifade eden Doç. Dr. Erkan, “Başbakanımız kendisinden önce konuşanların yıpranma payına ilişkin sözlerini anımsattı ve konuya ilişkin çalışma yaptıracağını bildirdi. Başbakanımız “Ben de arkadaşlarıma talimatı vereceğim. 5 yıl hizmeti olanın bir yıl yıpranma payı olacak. Sağlık Bakanı bunu da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile birlikte el ele yürütüyoruz. Meclis'in kapanışına kadar bu yetişmeyebilir, ama yeni yasama yılına bu yetiştirilir. Şimdiden ön hazırlıklarının yapılması lazım" dedi.

Bu bizim en büyük temennimizdi ve Başbakanımız konuya duyarsız kalmadı” ifadelerini kullandı.

KREŞ TALİMATI
Sağlık-Sen İl Başkanı Doç. Dr. Melih Erkan, ayrıca Başbakan’ın çocuğu olan sağlık çalışanlarına yönelik kreş talimatı verdiğini söyleyerek “Yine Başbakanımız sağlık çalışanlarının kreş talebi il ilgili şu cümleleri kurdu; ‘Kreşlerden bahsederken benim sorumluluğum haklı olarak, kendilerinin haklı bir talebiydi, o da arttı. Çünkü hem 3 çocuk diyeceksin hem de kreşler yok. Bu olmaz tabii. Yani bununla ilgili olarak da yine bakanımıza talimatı veriyoruz. Dolayısıyla bütün projelerde ve şu andaki mevcutlarda da bu kreş çalışmalarını inşallah hızlandırarak bunların da adımlarını atmamız şart. Bu bizim için ayrı bir görev. Bu uyarınızdan dolayı da teşekkür ediyorum.’ Buda bizim için önemli konuların arasında yer alıyordu. Çözüm için harekete geçildi” diye konuştu.

Ayrıca Başkan Doç. Dr. Melih Erkan “2 yıllık mezunlara üst öğrenim yapma şansı verilmesi konusunda genel merkezimiz son 2 iki yıldır olağanüstü bir çaba içerisindeydi. Sağlık Bakanlığı ile ilgili olan çalışmalarımızı tamamlamıştık ancak Yüksek Öğretim Kurulunda ilerleme kaydedilemiyordu. Sayın Başbakanımızın konuya yüksek duyarlılık göstererek bu sorunu da aşacağız demesi ve söz vermesi bizi çok memnun etmiştir. Üst öğrenim şansı bekleyen çok sayıda sağlık çalışanımız var inşallah 2014-2015 öğretim yılına yetişecektir. Buda hayırlı olsun. Düzce’mize müjdelerle dönmek bizi çok memnun etmiştir” dedi.

TEŞEKKÜR EDERİZ
Erkan, Başbakan Erdoğan’ın sağlık çalışanlarının sorunlarına kayıtsız kalmadığını vurgulayarak “Sayın Başbakanımız bizleri dinledi ve sorunlarımızı birebir aktarma fırsatı bulduk. Talimatları ile bakanlarımızın anında harekete geçmesini istedi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. İlk etapta önemli olan konuları çözecekler. Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının sorunlarına ilişkin olarak çözüm bulunması noktasında çalışmalarımız aralıksız sürecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA