Köydeki Hanımlar Da Söz Sahibi Oldu

Tokat’ın Niksar ilçesi Korulu köyünde kadınlar ve gençler için “gençlik merkezi” açıldı.

Köydeki Hanımlar Da Söz Sahibi Oldu

Korulu köyünde açılan merkezde hayatın her alanında olduğu gibi tarlada bağda bahçede çalışan kadınlarda söz sahibi olacak. Korulu Köyü Muhtarı Bekir Özgür, kadınlarında artık erkekler gibi söz sahibi olmaları adına böyle bir lokal açtıklarını belirterek, “Korulu Köyü Hanımlar ve Gençlik Merkezi’nin tüm köy halkının katılımıyla açılışını gerçekleştirdik. Lokal, her türlü faaliyet yürütülmesi için hanımların ve gençliğin hizmetine sunulmuştur. Bundan böyle bu mekanda, hanımlar ve gençlik kendi aralarında toplantılar düzenleyip köyün sorunlarını tartışacak, Köy İdare Heyetine çözüm önerilerinde bulunabilecek ve programa alınmış hizmetleri takip edecektir” dedi.

Kadınlarımız tarlada bağda bahçede erkekler gibi çalışıyor, ekonomiye katkı sağlayıp katma değer oluşturuyorlar diyen köy muhtarı Özgür, “Kadınlarda biz erkekler gibi eşit. Kadınlarımızın hayatın her alanında var olduklarını düşünerekten köyümüzde böyle bir eksikliği gidermek adına kadınlara özel bir lokalimizi açtık. Bu uygulamanın diğer köylere de örnek olmasını temenni ediyorum. Lokalimizin hem kadınlarımıza hem de köyümüze hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu

Muhtar Özgür ayrıca, köy idare heyetinin, 5 kadın 5 erkek olmak üzere 10 kişilik bir danışma kurulundan oluştuğunu belirterek, “Heyet, kendi içinde köy sorunlarını görüştükten sonra, konuyu danışma kurulunda tartışacak, oluşacak ortak kanaati, tüm köy halkından oluşan köy meclisinde görüştükten sonra çıkacak ortak görüşü karara bağlayacak ve uygulamaya geçilecek. Bu yöntemle halk yönetime katılacak ve denetleyecektir. Korulu Köyünde yeni bir yönetim anlayışını ve işlerliğini halkla el ve gönül birliği içinde gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA