İş Adamını 63 Bin 500 Tl Dolandırdılar

Tokat’ta iş adamı Hilmi Ercins, telefonda kendini savcı olarak tanıtan kişinin hesabına 63 bin 500 TL havale ederek dolandırılırken, 100 bin TL daha yatırmasını kardeşi engelledi.

İş Adamını 63 Bin 500 Tl Dolandırdılar
Edinilen bilgiye göre; Tokat’ta bir bankanın şubesine giderek 65 bin TL havale eden işadamı Hilmi Ercins dolandırıldığını anlayarak polise başvurdu. Olay yerine intikal eden polis yaptığı araştırmada dolandırıcıların havale edilen parayı anında çektiğini tespit edildi. Bir süre önce kimliğini kaybettiğini ve bu nedenle adına şirket kurulmasından şüphelenerek kendisini arayan kişilere inandığını ifade eden Ercins, nasıl dolandırıldığını anlattı

Evde yemekteyken gelen telefona cevap verdiğinde karşıdaki kişinin kendisini savcı olarak tanıttığını belirten Ercins, “Benim cep telefonum yok. Bir numara istediler eşimin telefon numarasını verdim. Tekrar aradılar bankaya gidip beklememi istediler. Bankadan dışarı çıkmamı istediler. 'Kimse sezmesinler onları yakalayacağız' dediler. Ben 'hasta olduğumu bankadan çıkamayacağımı' söyledim orada bana bir hesap numarası yazdırdılar. 'Hesap numarasına 63 bin 500 TL çıkart dekontu alacağız adamları yakalayacağız’ dediler. Hesap numarasında 63 bin 500 para çıkarttım, iş yerine geldim. Bu arada iş yerine geldiğimde de aradılar başka bir bankanın şubesine de 100 bin TL yatırmamı istediler. Oraya gidemeyeceğimi söyleyince tekrar aynı bankaya gitmemi istediler. Bu arada dolandırıldığımı anlayan kardeşim telefondaki kişilerle konuşarak tepki gösterdi. Ben nüfus cüzdanımı kaybettiğim için şüpheye düştüm” diye konuştu.

İş adamının kardeşi Ömer Ercins ise, dolandırıcılara 100 bin TL daha kaptırmaktan son anda kurtulduklarını ifade ederek, “Damadı gelerek'babam 63 bin TL para havale etmiş. Bizi de kovaladı’ deyince şüphelenerek bankaya gittim. Bankadakiler müşteriye 'kime neden gönderiyorsun' diye soramayız dedi.

Geldim ki yeni bir hesap yazdırıyorlar 100 bin TL istiyorlar. Ben müdahale etmesem 100 bin TL de gidecekti. TC numarası, doğum tarihi baba adını veriyor, hepsi var. Bu nasıl oluyor. 4-5 sene önce benden de 80 bin TL aldılar. Davacı oldum savcı'sizin gibi kaç tanesi geliyor. Dikkatli olun” dedi bu kadar. Bunların araştırılıp bulunması lazım” diye konuştu

Kaynak: İHA