Güney Kore Heyetinin Çanakkale Temasları

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee Sang Kyu, Kore Gıda AraşŸtırmaları Enstitüsü BaşŸkanı Dr. Dae Young Kwon ve Kore İthalatçılar BirliğŸi Türkiye Temsilcisi Sang Jin Kim, LJanakkale Ticaret ve Sanayi Odasını (LJTSO) ziyaret etti.

Güney Kore heyetine LJanakkale ve LJTSO hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu ǜyesi Güven BarışŸ Yüksel, iki ülke arasında ticaret hacminin artmasına karşŸılık, özellikle tarım ürünleri konusundaki potansiyele rağŸmen, LJanakkale'nin bu artışŸtan payını alamadığŸına dikkati çekti.
Yüksel, 2015 yılından itibaren LJanakkale BoğŸaz Köprüsü'nün yapımına başŸlanacağŸını ve kentin yıldızının parlayacağŸını belirterek, şŸöyle konuşŸtu:
"LJanakkale, Troia ve diğŸer önemli antik kentleriyle turizm konusunda renkli bir merkez. Tarım sektöründe ülkenin en önemli üretim merkezleri arasında. Ayrıca, odamız bir gıda ihtisas OSB'si kurmak üzere çalışŸmalar yapıyor. Bu nedenle LJanakkale uzun vade için çok önemli bir yatırım fırsatı. şžimdi uzak gözüküyor ama köprü ve otobanlarla birlikte İstanbul'a çok yakın bir merkez olacak. Köprüyle işŸ fırsatlarında artışŸ olacak. Bu nedenle Güney Koreli yatırımcılara önceden pozisyon almalarını öneriyoruz."
Türkiye ile Güney Kore arasındaki ilişŸkilerin hem devlet hem de halklar olarak çok olumlu gelişŸtiğŸini ve ticarette de bunu kullanmak gerektiğŸini dile getiren Kyu ise ikili ticarette dengenin Kore lehine olduğŸunu, bunun daha çok ülkesinin elektronik ürünler satmasından kaynaklandığŸını bildirdi.
Kore İhracatçılar BirliğŸi Türkiye Temsilcisi Kim de Güney Kore'nin Türkiye'den doğŸal ve daha yeşŸil ürünler alabileceğŸini kaydetti.

 
Kaynak: AA