Feyzioğlu’na Tepkiler Sürüyor

Din-Bir-Sen Van Şube Başkanı Yusuf Adli, Danıştay’ın 146. kuruluş yıldönümü münasebetiyle söz alan Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Van depremi ile ilgili yaptığı açıklamaların tamamen Van ilinde yapılan hizmetleri bilmemek veya görmemekten öte bir şey olmadığını söyledi.

Feyzioğlu’na Tepkiler Sürüyor

Açıklamalarda bulunan Yusuf Adli, mevcut hükümetin deprem gecesi bütün kabinesiyle Van’a geldiğini ve halkın sıkıntılarına ortak olduğunu belirtti.

Adli, “Dünya tarihinde görülmemiş hızlı bir çalışmayla ilk etapta evi yıkılanlara çadır dağıtılmış, daha sonra da evi hasar görenler çadırlara yerleştirilmiş, gıda, ısınma ve su gibi ihtiyaçları karşılanmış. Sonraki haftalarda dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir hizmet sergileyerek çadırlarda kalan halkımız konteyner kentlere yerleştirilmiştir. Dokuz ay gibi kısa bir sürede 17 bin 849 kalıcı konut, köylerde 6 bin 300 ev ve bin 300 hayvan barınağı hak sahiplerine teslim edilmiştir. Mevcut hükümetimiz bütün imkanlarını seferber ederek depremden sonra hayalet bir kent görünümünde olan Van ili ve Erciş ilçesini deprem enkazından temizleyerek yeni yapılarla modern bir şehir görünümüne kavuşturulmuştur. Halkın acılarını unutup en kısa zamanda normal yaşantılarına dönmelerini sağlanmıştır. Mevcut hükümetin gayreti ve ülkemizin desteğiyle yıkılan okullar, hastaneler, sağlık ocakları, camiler, kamu kurum ve kuruluş binaları yeniden yapılıp hizmete sonulmuş, Van ilimize yeni su şebekesi çekilmiştir. Yapılan bu hizmetlerin ve anlatamadığımız birçok hizmetleri görmeyip siyasi rant ve çıkarları için Van’ı kullanan Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun açıklamalarını şiddet ve nefretle kınıyoruz. Van depreminde hükümetimizin üstün çalışma ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyor ve deprem süresi boyunca yanımızda yer alan vatandaşlarımıza ve duyarlı ülkelere teşekkür ediyoruz” dedi.

Yusuf Adli, Soma’da yaşanan faciaya da değinerek, “Dün Manisa’nın Soma ilçesinde maden patlamasında hayatını kaybeden kardeşlerimize yüce Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Ailelerine de sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA