Engelleri Aşmak İçin Engelli Oldular

Kadıköy’de, engellilerin sorunlarını anlayabilmek için kurulan Empati Sahnesi’nde sağlıklı vatandaşlar bir süreliğine engelli oldu.

Gözlerini siyah bantla bağlayıp tekerlekli sandalyeyle yürümeye çalışan vatandaşlar, engellilerin günlük hayatta çok zorluk yaşadıklarını belirtti.


Kadıköy Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla engellilerin günlük yaşamda yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla bir etkinlik gerçekleştirdi. Empati Sahnesi adı altında engellilerle empati kurmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, sağlıklı vatandaşlar engellilerin yaşadığı sıkıntıları anlayabilmek ve onlarla empati yapabilmek için bir süreliğine engelli oldu. Süreyya Operası önünde kurulan düzenekte vatandaşlar gözlerine siyah bant çekerek, bastonla yürümeye çalıştı. Gözleri görmeyerek, yoldaki engelleri aşarak yürümeye çalışan vatandaşlar, büyük zorluk yaşadıklarını belirtti.

Bir süreliğine de olsa engelliler gibi yaşayan bir vatandaş, “Onları anlamak çok zor ama yine de onları anlamaya çalışıyoruz. Allah yardımcıları olsun, bizim de şükretmemiz lazım” dedi.

Kadıköy Belediyesi’nde görevli bir zabıta memuru tekerlekli sandalyeye oturarak, yürüme engellilerin yaşadıkları sıkıntıları anlamaya çalıştı.

“ENGELLERİ BİRLİKTE KALDIRALIM”
Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Peşdereli, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek istediklerini belirterek şöyle konuştu: “Engelli derneklerimizin engelli yakınlarımızın katılımıyla ilçemizde ne sorun varsa beraber çözelim. Engellilerin önündeki engelleri birlikte kaldıralım. Onlar sorunlarını çok iyi biliyor. Bizimde hedefimiz beraberce bu çözümleri gerçekleştirmek ama bazı işbirliklerine ihtiyacımız var. Sadece belediye olarak bizim duyarlılık göstermemiz yetmiyor. Esnaf ve vatandaştan duyarlılık bekliyoruz.”
Empati Sahnesi etkinliği, Engelliler Haftası boyunca Kadıköy’ün çeşitli noktalarında gerçekleştirilecek.
Kaynak: İHA