Deneyimli Eczacılara Plaket Verildi

Niğde’de 25 yılını dolduran Eczacılara plaket verildi.

Deneyimli Eczacılara Plaket Verildi

14 Mayıs Eczacılar günü nedeniyle Niğde Eczacılar odası bir program düzenledi.

Beykoz restorantta düzenlenen yemekte Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, Eczacılıkta 25. yılını doldurmuş Eczacılara plaket verildi.

Programda konuşma yapan Nİğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, “Tüm işçi kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mesleğinde 25. yılını dolduran arkadaşlarımıza plaket vereceğiz” dedi.

Eczacılıkla ilgili meslektaşlarına bilgi veren Oda Başkanı Öztürk, “Bilindiği gibi yeni bir ilaç fiyat kararnamesi hazırlanıyor. İlaç sanayi ve Ecza deposu bir araya gelerek, eczacılardan daha ne koparabiliriz mantığıyla Sağlık Bakanlığına dayattıkları bir durum var. Eczacılarımızın yüzde 14’lük bir kar kazanıyor. Artı depolardan aldığı peşin ıskontosu 60 güne yüzde 2, 90 güne yüzde 4 aldığı bir ıskonto var, ayrıca bazı arkadaşlarımızın 0 ile 3 arası aldığı yıllık ciro primi var. Eczacılar zaman zaman poşet, kalem, silgi gibi hediyeleri yasaklayan bir ilaç fiyat kararnamesi geliyor ve bu konuda çok ısrarcılar bunu ecza depoları, ilaç sanayi destekliyor Sağlık Bakanlığıda buna çanak tutuyor” dedi.

Kaynak: İHA