Başkan Öztürk’ten, Engelliler Haftası Mesajı

Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk “Engelliler bizim için özürlü değil, özel vatandaşlardır” dedi.

Başkan Öztürk’ten,  Engelliler Haftası Mesajı

Öztürk Engelliler Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda, “Engelli vatandaşlarımız toplumun ayrılmaz bir parçasıdır. Doğuştan veya daha sonradan bazı sebeplere bağlı olarak gerçekleşen engelli olma hali, her insanın karşılaşabileceği durumlardan biridir" dedi.

Öztürk, herkesin bir engelli adayı olduğu için engelliliğin, yalnızca engelli bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğunu söyledi

Öztürk, "Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de engelli bireyler toplumun önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Son rakamlara göre, ülkemizdeki engelli bireylerin oranı yaklaşık yüzde 13'dür. Bu da demektir ki Türkiye’de ortalama her 9 kişiden biri kısıtlayıcı engelliliğe sahiptir. Toplumun, böylesi yüksek bir oranda içinde barındırdığı bu bireylerimiz de, elbette, tüm diğer bireyler gibi eşit muamele, yaşamlarını bağımsız idame ettirme ve toplumun bir parçası olma gibi haklara sahip olmalıdırlar. Bizim üzerimize düşen görev ise, engelli vatandaşlarımıza bu haklarından faydalanmaları için imkan ve fırsatlar sağlamak olmalıdır. Engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olacağından, devletimizin evrensel ölçülerde engellilerini sahiplenme çabası, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile daha anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacaktır" diye konuştu.

Engelli vatandaşların hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmelerinin en temel insan hakkı olduğunu kaydeden Öztürk, "Sosyal hayatta engellilere sağlanan imkan ve kolaylıklar, toplumların gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının göstergesidir. Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımız için engelsiz bir yaşam dileğiyle Engelliler Haftası’nı kutlar selam ve saygılarımı sunarım” dedi.

Kaynak: İHA