'3. Kariyer ve Girişimcilik Günleri'

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İşkur) ve Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) işbirliğince "3. Kariyer ve Girişimcilik Günleri" düzenlendi.

İl Kültür Turizm Müdürlüğünde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Ardından konuşan Vali Yardımcısı Akif Pektaş, İşkur'un işveren ile çalışanları buluşturma noktasında büyük gayret sarfettiğini söyledi.

Memleketin önemli sorunlarından birinin işsizlik değil, niteliklisizlik olduğunu ifade eden Pektaş, şöyle konuştu:
"Biz nitelikli olursak, mutlaka iyi bir iş buluruz. İşsizlikten ziyade, başka bir sorun iş beğenmemek. Sonuç itibariyle sizler elinizden geleni yaparsanız, buradan çıkan alimlerin torunları olarak buradan dünyaya ışık saçan kişiler haline gelerek elinizden gelen görevi yapacaksınız. Özellikle genç arkadaşlarımızdan bir istirhamımız olacak. İyi bir kariyer sahibi olmaktan çok, iyi bir insan olmaları gerekiyor. Bununla birlikte herşey ardı ardına gelecektir"
İşkur İl Müdürü Alaattin Aslan ise kurum olarak kentte Kariyer ve Girişimcilik Günleri'nin bu yıl 3.'sünü düzenlediklerini söyledi.

Ülkenin temel sorunların başında gelen işsizlik sorunun çözme noktasında önemli bir yere sahip olan İşkur'un kentte önemli faaliyetlere imza attığını belirten Aslan, "Gençlere İşkur hizmetleri, iş arama becerileri, kariyer planı yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar, istihdam ve işbaşı olanakları gibi konularda bilgi vermek,ayrıca gençleri ilin önde gelen işverenleri ile buluturarak çalışma hayatı ile ilgili bilgi düzeylerini artırmak üzere kariyer günleri düzenledik." dedi.

Konuşmaların ardından İşkur ile bağlantılı çalışan işverenlere teşekkür belgesi ve İşkur bünyesinde açılan kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kaynak: AA