12-18 Mayıs Aile Haftası

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 12-18 Mayıs Aile Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.


Vali Tuna mesajında, bir milletin kimliğinin, toplumun temel unsuru ve değerlerinin taşıyıcısı ve koruyucusu olan aile sosyal hayatın vazgeçilmez kurumu olduğunu vurguladı. Vali Tuna, Aile Haftası’nın amacından bahsederek, “Ailenin önemine ilişkin toplumda farkındalığın arttırılması, aileleri destekleyecek faaliyetlerin teşvik edilmesi, ailelerin toplumsal sorumluluklarını yerine getirebilmesine yardım edilmesi, ailelere yönelik korumaların ve yardımların sağlanmasıdır” diye belirtti

Aileyi koruma ve kollamanın, karşılıksız sevgi saygı anlayışı ile devam ettirmenin ortak sorumluluk olduğunu aktaran Vali Tuna, şunları kaydetti:
“Bir milletin çekirdeği olan aile; ilk eğitim yuvası olarak millî ve manevi değerlerin, gelenek ve göreneklerin öğrenildiği, sosyal bütünleşmeyi ve ülkenin kalkınmasını sağlayan sevgi ve saygı, paylaşma, dayanışma, güven, barış ve hoşgörü esasına dayalı bir okuldur. Aileyi korumak ve kollamak, karşılıksız sevgi-saygı anlayışı ile devam ettirmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Anayasamızda da ailenin, Türk toplumunun temeli olduğu ve eşler arasında eşitliğe dayandığı hükmü bulunmaktadır. Bugün toplumumuz tarih boyunca aile değerlerine verdiği önemle gelişmesini sürdürmüş ve kültürel kimliğini korumayı başarmıştır. Şu önemli noktaya dikkat çekmek isterim ki, millet olarak muasır medeniyetler seviyesini aşmada en önemli kilometre taşı toplumun en küçük birimi olan ailedir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Eskişehirlilerin Aile Haftası’nı kutluyor, geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillerin yetişeceği aile ocaklarımızda yaşam boyu sağlıklı ve mutlu yarınlar sürdürülmesi dileklerimle sevgi ve saygılar sunarım.”
Kaynak: İHA