Kayseri'den Kısa Kısa

Orta Anadolu Kalkınma Birliği (ORAKAB) Meclis Toplantısı, Vali Orhan Düzgün başkanlığında yapıldı.

Kocasinan Belediyesi Meclis Salonu'ndaki toplantıya Sivas Valisi Alim Barut ve birlik üyesi illerin temsilcileri katıldı.

Vali Orhan Düzgün, burada yaptığı konuşmada, ORAKAB'ın Kayseri, Sivas ve Yozgat il özel idarelerinin katılımı ile kurulduğunu ve bölgenin ekonomik, sosyal kalkınması için bazı projeler yürüttüğünü belirtti.

Toplantıda, Kayseri İl Özel İdaresi'nin kapatılması dolayısıyla birlikte Kayseri'yi Kocasinan Belediyesi'nin temsil etmesi ve Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in 2 yıl süreyle birlik başkanlığı görevini de yürütmesi karara bağlandı.
- Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali'ne bu yıl konuk sanatçı olarak ünlü oyuncu Serpil Tamur katıldı.

Festivalin galasında sahnelenen ''Müziksiz Evin Konukları'' adlı oyunda rol alan Kurtlar Vadisi dizisinin "Nazife Annesi" Serpil Tamur, İstanbul Kare Tiyatro Topluluğu ile sahneye çıktı.
Tamur, Şehir Tiyatrosu'nda sahnelenen oyunun ardından yaptığı açıklamada, Kayseri'de böyle bir tiyatro festivalinin yapıldığını görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, gerek kendisine gerekse de tiyatroya gösterilen büyük ilgiden çok memnun kaldığını ifade etti.

Kaynak: AA