Çorum'da 'Türk-alman Ekonomi Günü' Düzenlenecek

Almanya'nın Türkiye Büyükelçiliği ile Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından organize edilen Türk-"Alman Ekonomi Günü" etkinliğinin Perşembe günü düzenleneceği bildirildi.

TSO'dan yapılan açıklamada, Alman Türk Ticaret ve Sanayi Odası ile Siemens firmasının katkılarıyla organize edilen Türk-Alman Ekonomi Günü etkinliğinin, iki ülke arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesi, ticari bağların güçlendirilmesi ve karşılıklı yatırımların hayata geçirilmesi amacıyla düzenlendiği belirtildi.
Etkinliğe Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl'ün yanı sıra Siemens, Bosch, Mercedes, MAN gibi firmaların da aralarında bulunduğu 20 şirketin Türkiye temsilcileri ile üst düzey yöneticilerinin katılacağı dile getirilen açıklamada, "15 Mayıs Perşembe günü saat 09.30'da açılış konuşmaları ile başlayacak etkinlikte üst düzey yöneticiler, kendi sektörleri ve üretim tesisleri hakkında bilgi vereceklerdir. Türk-Alman Ekonomi Günü etkinliğinin öğleden sonraki bölümünde ise, Çorumlu iş adamları ile Alman iş adamları ve danışmanlık firmalarının yetkilileri, ikili görüşmeler yapacaklardır" ifadelerine yer verildi.

Çorum'un ihracatının her geçen yıl arttığı ve Almanya'nın kentteki ihracatçı firmalar için önemli bir pazar olduğuna vurgu yapılan açıklamada, Türk-Alman Ekonomi Günü etkinliğinin, karşılıklı dış ticaretin gelişmesinde önemli bir kırılma noktası olacağının öngörüldüğü kaydedildi.
Kaynak: AA