Beş Kişiye Hayat Verecek

Muğla'da beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 47 yaşındaki Meftun Söymen'in organları, nakil bekleyen 5 hastaya hayat verecek.

Hafta sonunda beyin kanaması sonucu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi gören Meftun Söymen'in beyin ölümü gerçekleşti.
Yakınlarının organ bağışında bulunmasının ardından Söymen'in organlarını almak için İzmir ve İstanbul'dan ekipler, öğle saatlerinde Muğla'ya geldi.
Yaklaşık 6 saatlik ameliyatın ardından Söymen'in kalbi, karaciğeri, akciğeri ve böbrekleri nakledilmek üzere ambulansla Dalaman Havalimanına buradan da ambulans uçakla İstanbul ve İzmir'e götürüldü.
Bu arada İstanbul ve İzmir'den Muğla'ya gelen ekiplerin hastaneye giriş ve çıkışlarında gazetecilerin görüntü almasını engellemek amacıyla kurulan paravan dikkat çekti.
Sağlık İl Müdürü Cihan Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamasında, ailenin verdiği kararla yıllardır organ nakil sırası bekleyen 5 hastaya umut olduğunu söyledi.

Aile fertlerinin en acılı günlerinde örnek bir davranış sergilediklerini belirten Tekin, "Bu örnek davranış inşallah organ nakli bekleyen hastalarımıza şifa olması adına vatandaşlarımızın duyarlı olmasına vesile olacaktır" dedi.

Meftun Söymen'in kalbinin Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine, akciğerinin Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, böbreklerinin İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile karaciğerinin Kent Hastanesi'nde organ nakli bekleyen hastalara nakledileceği öğrenildi.
Kaynak: AA