Ak Parti Konya’dan Anlamlı Proje

AK Parti Konya İl Teşkilatı Sosyal İşler Başkanlığı, “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında “Tutarsan Düşerim” programı ile özel eğitim gerektiren engelliler, anneleri ve öğretmenlerine iki gün boyunca İstanbul’a gezi düzenledi.


Toplumun önemli bir bölümünü oluşturan ancak son 10 yıl öncesine kadar toplumdan dışlanan veya ötelenen engelliler, hayata geçirilen önemli birçok proje ile toplumsal hayata adapte olmaya başladı.

Proje kapsamında Selçuklu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu’nda eğitim alan engelliler, engellilerin anneleri, öğretmenleri ve eğitim gönüllüleri, AK Parti Konya İl Teşkilatı, Sosyal İşler Birim Başkanlığı’nın organizesi ile İstanbul’a iki gün süren bir gezi programı yaptı. Toplam 45 kişiden oluşan kafilede yer alan öğrenciler, öğretmenler ve aileler programda emeği geçenlere teşekkür etti.

İstanbul Gezisi’ne engellilerin anneleri, öğretmenler ve eğitim gönüllülerinin de davet edilmesi ve organizasyonun Anneler Günü’ne de denk gelmesi programa ayrı bir anlam daha kattı. Organizasyon kapsamında kafile, iki gün boyunca Eyüp Sultan Cami ve Türbesi, Sultan Ahmet Cami, Ayasofya Cami, Yerebatan Sarnıcı, İstanbul Akvaryumu’nu görme fırsatı buldu. Boğaz Turu ile programı taçlandıran kafile, İstanbul’dan oldukça mutlu ve memnun olarak döndü.

“Gönül Elçileri Projesi”nde Proje Destek Gönüllüsü olarak çalışan Selçuklu Anaokulu Müdür Yardımcısı Şükran Kandır, programı çok önemsediklerini dile getirerek, projenin hayata geçirilmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti. Kandır, “Özel eğitim gerektiren bireylerin ve bireylerin anne ile diğer fertlerini toplumdaki değerlerinin ortaya konması bakımından bu ve buna benzer projeleri oldukça önemsiyoruz. Anneler Günü’ne denk gelen İstanbul Gezisi ile de gerek engelli öğrencilerimiz, anneleri ve gerekse de öğretmen ve eğitim gönüllülerimiz çok mutlu oldular. Ben, organizasyonun hayata geçirilmesinde emeği olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek ve ekibine, AK Parti Konya İl Teşkilatı Sosyal İşler Komisyon Üyeleri Sayın Candan Duran ve Nesrin Sert’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA