Kilis'ten Kısa Kısa

Kilis’te, Suriye’den Türkiye’ye getirilen 190 kilo kaçak çay ile 880 paket kaçak sigara ele geçirildi.


Edinilen bilgiye göre, merkez ilçe Doğançay köyü Suriye sınır hattında, Şimşek Hudut Karakolu sorumluluk sahasında kimliği belirsiz şahıs ya da şahıslarca Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollarla getirildiği tespit edilen 190 kilo kaçak çay ve 880 paket sigara ele geçirildi. Olayla ilgili olarak cumhuriyet savcısının talimatı ile ele geçirilen sigara imha edilmek üzere muhafaza altına alındı. Çay ise Öncüpınar Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’ne teslim edildi.

ASKERİ YASAK BÖLGEYE GİREN 3 KİŞİ YAKALANDI
Merkez ilçeye bağlı İnanlı köyü Suriye sınır hattı, Öncüpınar Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, ikinci derece askeri yasak bölgeye girdiği tespit edilen Suriye uyruklu A.A., İsviçre uyruklu G.D.M. ve Alman uyruklu W.F. isimli şahıslar sınır devriyeleri tarafından yakalandı. Olayla ilgili olarak cumhuriyet savcısının talimatıyla şüpheliler, ifadelerinin alınmasını müteakip sınır dışı edilmek üzere Kilis Il Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi.

401 KİLO TERLİK PERÇENİ YAKALANDI
Elbeyli ilçesi Alahan köyü Suriye sınır hattında, Çobanbey Hudut Karakolu sorumluluk sahasında icra edilen devriye faaliyeti esnasında, kimliği belirsiz şahıs ya da şahıslarca Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollarla getirildiği tespit edilen 401 kilo terlik perçeni ele geçirildi. Olayla ilgili olarak cumhuriyet savcısının talimatı ile ele geçirilen kaçak malzemeler Öncüpınar Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Kaynak: İHA