Görme Engelliler Domino Turnuvası

Diyarbakır'da Altınokta Körler Derneği Diyarbakır Şubesi'nce düzenlenen görme engelliler domino turnuvasında derece girenlere ödülleri verildi.

Ali İhsan Arslan Engelliler Okulunda gerçekleştirilen domino turnuvasında dereceye giren Hüseyin Akdeniz, Davut Aykut ve Şehmus Öncel'e ödülleri Vali Yardımcısı Ahmet Güneydın ve Yenişehir Kaymakamı Mustafa Demir'in de katıldığı törende verildi.

Yenişehir Kaymakamı Demir yaptığı konuşmada Engelliler Haftası'nda engellilerin sıkıntılarının dile getirilme fırsatını bulduğunu ifade ederek, "Son yıllarda engellilere yönelik çok güzel imkanlar oluşturuluyor. İstihdam ve engelli bakımlarında da önemli gelişmeler var. Ancak hala engellerin sorunları var. Bunlar da zaman içerisinde çözülecektir" ifadesini kullandı.
Dernek başkanı Akif Karakaş ise Yenişehir Kaymakamlığı'nın desteğiyle gerçekleştirdikleri turnuvaya 40 engellinin katıldığını vurgulayarak, "Daha önce Engelliler Haftası sıkıntılarımızı dile getirirdik ama artık öyle değil. Çünkü istihdam konusunda büyük gelişme yaşandı ve sıkıntılar giderildi" diye konuştu.

Daha sonra Vali Yardımıcısı Günaydın, Kaymakam Demir ve Başkan Karakaş, dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Kaynak: AA