Aa'nın Etiyopya'daki Ofisi

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk beraberindeki heyetle Etiyopya Başbakan Danışmanı Arkebe Oqubay'ı ziyaret etti.

AA Genel Müdürü Öztürk ziyareti sırasında Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da açılacak AA'nın yeni ofisi, deneyimleri, yayın ilkeleri ve yayımlanan diller hakkında Oqubay'a bilgi verdi.
AA'nın çok kısa sürede dünya çapında yayın yapan 8 ajanstan biri haline geldiğini belirten Öztürk, "Günde 2 bin haber ve 200 görüntü yayımlayan Anadolu Ajansı, Addis Ababa'daki ofisimiz aracılığıyla da Doğu Afrika'dan haber akışını sağlamak için çalışacak. AA'nın tarafsızlık ve objeklifliğiyle öne çıkan haber ajansı olması için çaba gösteriyoruz" dedi.

Öztürk, AA'nın Etiyopya'daki ofisiyle kar amacı gütmediğini vurgulayarak, ülkede doğru ve güvenilir haber akışını sağlayan medya kuruluşu olacağını belirtti.

Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn'in yurt dışı ziyaretlerinde AA ekibinin de kendisine eşlik etme yönünde planı olduğunu dile getiren Öztürk, danışman Oqubay'ı Türkiye'ye davet etti.
- "Afrikalılar için büyük hizmet olacak"
Danışman Oqubay da AA'nın Etiyopya'da ofis açmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "AA'nın Afrika'ya dair haberleri birçok dilde yayımlaması, tüm Afrikalılar için büyük hizmet olacak" ifadesini kullandı.
Ajansa destek vermeye her zaman hazır olduklarını belirten Oqubay, Başbakan Desalegn'in ofisinin kapılarının her zaman AA ekibine açık olacağını vurguladı.
Oqubay, ileriki günlerde AA'nın ofisini ziyaret edeceğini kaydetti.

Kaynak: AA