Aa Etiyopya Ofisi Açılıyor

Etiyopya İletişim Bakanı Rıdvan Hüseyin, Anadolu Ajansı'nın (AA) Afrika'nın dünyaya açılan penceresi olacağını söyledi.

AA'nın 100| yıl hedefleri kapsamında Doğu Afrika'daki Bölge Merkezi, Etiyopya Ofisi'nin açılışı için Addis Ababa'da bulunan AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ve beraberindeki heyet, İletişim Bakanı Hüseyin'i ziyaret etti.
Bakan Hüseyin, burada yaptığı konuşmada, AA'nın ülkesinde ofis açmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "AA'nın Addis Ababa'da ofis açması hem Afrika hem de Etiyopya için büyük bir hizmettir. AA, Afrika'nın dünyaya açılan penceresi olacak" dedi.

AA'nın objektif ve profesyonel hizmet anlayışıyla Afrika'daki batılı haber ajanslarının yanında bir denge unsuru olacağını ifade eden Hüseyin, ülkesinin AA'ya her alanda gerekli desteği sunmaya hazır olduğunu söyledi.

- AA Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk
AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Öztürk de Addis Ababa ofisinin açılmasıyla, Doğu Afrika ülkeleri haberlerinin Türkçe, Arapça, İngilizce, Rusça, Fransızca, Boşnakça ve Kürtçe olmak üzere 7 dilde yayımlanacağını ifade etti.

AA'nın çalışmalarıyla ilgili Etiyopyalı Bakan'a bilgi veren Öztürk, AA'nın, 100| yılında dünyanın ilk 5 ajansı arasında yer almayı hedeflediğini vurguladı.
"Köklü bir medeniyete sahip Etiyopya kültürünü yaymak ve Türkiye ile Etiyopya arasında doğrudan ilişkiler kurmak istiyoruz" diyen Öztürk, Etiyopya'da haberleri mahalli dillerde yayınlamayı planladıklarını da kaydetti.

AA'nın, Tunus ve Kenya bazı bölge ülkelerinin ardından Etiyopya'da ofis açtığını dile getiren Öztürk, "Burada Afrika haberlerini yapan batılı ajanslar olduğunu biliyoruz ancak biz de farklı dillerde yayın yapan seçkin bir ajans olarak burada var olmak istiyoruz. Bu projeyi Ortadoğu'da uygulamaya geçirdik ve oradaki en büyük ajanslardan biri olduk. Şimdi Afrika'da da bunu uygulamak istiyoruz" dedi.

Öztürk, AA'nın Doğu Afrika'daki Bölge Merkezi olarak Etiyopya'nın seçilmesinde, ülkedeki siyasi istikrarın ve bölgede oynadığı rolün önemli olduğunu da sözlerine ekledi.
Kaynak: AA