7. Uluslararası Öğrenci Buluşması

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından 20 ilde düzenlenen 7. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın Edirne bölümü sona erdi.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Kadir Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trakya Üniversitesi'nin çeşitli bölümlerinde eğitim gören 51 ülkeden 1506 öğrencinin Selimiye Meydanı'nda kurulan stantlarda 2 gün boyunca ülkelerine ait tarihi, kültürel ve ekonomik değerleri tanıttığını söyledi.

Etkinliğin renkli görüntülere sahne olduğunu ifade eden Alkan, vatandaşların da öğrencilerin gösterilerine ve tanıtımlarına yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.

Alkan, dernek olarak bu tür çalışmalara devam edeceklerini dile getirerek, "Seneye inşallah çok daha büyük, festival havasında 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nı düzenleyeceğiz" dedi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi Faysal Muhammed de etkinlik sayesinde Kenya'nın tarihi ve kültürel özelliklerini tanıtma fırsatı bulduklarını belirtti.

Kendilerine bu fırsatı veren UDEF'ye teşekkür eden Muhammed, ''Ülkemizi, açtığımız çadırlarda en güzel şekilde tanıttığımızı düşünüyorum. Sadece Kenya değil, bizler de çok sayıda ülkenin özelliklerini burada görüp tanımış olduk. Herkese çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Trakya Üniversitesi'nde okuyan yabancı öğrencilerin, kurulan stantlarda iki gün boyunca ülkelerinin kültürel, tarihi ve ekonomik değerlerini tanıttığı etkinlik sona erdi.
Kaynak: AA