Siirt'te 'Anneler Günü' Etkinliği

Bağcılar Belediyesi, Anneler Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Bağcılar halkı, etkinlikler kapsamında belediye tarafından kurulan platformdaki ücretsiz telefonları kullanarak, yurt içi veya dışındaki annelerini arayıp, Anneler Günü'nü kutladı.
Etkinlik nedeniyle Sancaktepe Mahallesi Çarşı Caddesi'nde oluşturulan platformda 4 ücretsiz telefon hattı hizmete sunuldu. "Alo Anne" sloganıyla hizmete sunulan telefonlara ilgi yoğun oldu.
İlçe sakinleri ayrıca annelerine, geçmiş yıllarda yaygın olarak kullanılan kartpostallardan gönderdi. İnsanların, geçmişte dini ve resmi bayram günlerinde, yeni yıla girişte ve diğer özel günlerde sevdiklerine gönderdiği tebrik kartları da halkın ilgisiyle karşılandı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Cennet annelerin ayakları altındadır" hadisini hatırlatarak, tüm annelerin her şeyin en güzeline ve değerlisine layık olduğunu ifade etti.

Annelerin daha huzurlu ve mutlu olduğu bir ilçe kurmak için çaba gösterdiklerini aktaran Çağırıcı, şunları kaydetti:
"Annelerimize ne yapsak hakkını ödeyemeyiz. Onlar için bir sürpriz yapmak istedik. Annelerimizi, çok sevdikleri evlatlarıyla konuşturarak bir nebze olsun mutluluklarına katkıda bulunmak istedik. Yine hemşehrilerimize, çocukluğumuzun en önemli kutlama araçlarından olan kartpostal hediye ederek nostaljiyi yaşattık. Bu anlamlı günde annelerimizin mutluluğunu paylaştık. Annelerimiz her şeyin en iyisine ve en güzeline layık. Tüm annelerin Anneler Günü'nü tebrik ediyorum."
Anneler Günü kutlamaları kapsamında ayrıca, ilçede öğrenim gören 60 bin öğrenci, kendilerine dağıtılan tebrik mesajlarını annelerine ulaştırdı.
Kaynak: AA