Bebeğini satmaya çalışan Suriyeli anneye gözaltı

Anneler günü Türkiye'nin dört bir yanında sevgi ve coşkuyla kutlanırken, İstanbul'da bebeğini satmaya çalışan Suriyeli anne gözaltına alındı.

Bebeğini satmaya çalışan Suriyeli anneye gözaltı
3 aylık bebeği 10 bin lira karşılığında satmaya çalışan bebek tacirleri, Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonla suçüstü yakalandı. Çocuğunu satmaya çalışan Suriyeli annenin de aralarında bulunduğu 3 kişi adliyeye sevk edilirken, bebek Çocuk Esirgeme Kurumu'na gönderildi.

Son günlerde yaşanan çocuk olayları polise gelen bir ihbarla farklı bir boyuta taşındı. Henüz 3 aylık bir bebeğin satılmak istendiği ihbarını alan polis, bebek satmak isteyen S.Ş isimli kadını takibe aldı. Alıcı rolüne giren polis ekipleri, bebeği satmak isteyen kadınla irtibata geçti. Kadınla uzun süre diyalog halinde kalan polis, Kağıthane'de bir adres veren S.Ş yanındaki bebeğin bakıcısı olduğunu iddia ettiği Türkmenistan uyruklu G.R ile buluştu. Polis buluşma sırasında bebeği satmaya çalışan S.Ş ve G.R'yi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 2 kadın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne getirilirken 3 aylık bebek ise polis ablaları tarafından taşındı.

BEBEĞİN ANNESİ SURİYELİ ÇIKTI
Gözaltına alınan S.Ş ve G.R'nin ifadelerinden yola çıkan polis Suriye uyruklu olduğu tespit edilen anne A.C.'yi de gözaltına aldı.

Suriye'de yaşanan iç savaştaki bir bombalama olayında eşini kaybettiği ve bebeğine bakamayacak duruma geldiği tespit edilen anne A.C ile gözaltına alınan 2 kadın Çocuk Şube Müdürlüğü'ndeki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

DOĞUM İÇİN SAHTE RAPOR

Öte yandan, bebeği satmaya çalışan kadının telefon konuşmaları ise cep telefonu görüntülerine yansıdı. Kadının konuşmalar sırasında bebeği başka birinden doğum yapmış gibi göstermek için sahte doktor raporu almaktan söz ettiği ve bakıcı kadına da verilmek üzere 10 bin liranın üzerinde para istediği konuşmalara yansıdı. Polis tarafından takip edildiğinden habersiz olan S.Ş'nin emniyette susma hakkını kullandığı öğrenilirken 3 aylık bebek ise Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edildi.
Kaynak: İHA