Van Kahvaltısı İçin Guinness'e Adaylık Başvurusu

Van'da "Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası" denemesiyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girme hazırlıklarını sürdüren Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO), ana sporsorluk konusunda Türkerler Holding ile anlaştı.

En az 20 bin kişiye aynı ana kahvaltı vererek ABD'nin elinde bulunan "Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası" rekorunu Van'a getirmek için 1 Haziran'da yapılacak rekor denemesi hazırlıkları devam ediyor.
VAN TSO, yapılacak rekor denemesi için Türkerler Holding ile ana sponsorluk sözleşmesi imzaladı.
VAN TSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen sponsorluk imza törenine katılan Vangölü EPSAŞ Şirket Müdürü Emrullan Okuducu, böylesine önemli bir organizasyonun sponsoru olmaktan büyük mutluluk duyduklarını bildirdi.
"Bizde rekorun bir parçası olmak istiyoruz" diyen Okuducu, şunları söyledi:
"Guiness Rekorlar Kitabına girerek Vanımızı ve Van'ın kahvaltısını tüm dünyaya tanıtmak amacı ile hazırlanan bu büyük organizasyona ana sponsor olarak katılmaktan onur ve gurur duyarız. Bugünden sonra güzel Vanımızın olduğu gibi diğer lisans bölgemizdeki illerimizin de gelişmesine ve tanıtımına katkıda bulunacak bu tip etkinliklerde yer alacağımızdan kimsenin kuşkusu olmamalıdır."
VAN TSO Başkanı Necdet Takva ise, "Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası" rekorunu kırarak kenti dünyaya tanıtmak istediklerini dile getirdi.

Kaynak: AA