Vali Ata'dan Anneler Günü Mesajı

Gaziantep Valisi Erdal Ata, bir mesaj yayımlayarak Pazar günü idrak edilecek olan Anneler Günü’nü kutladı.

Vali Ata'dan Anneler Günü Mesajı

Ata, mesajında anneliğin kutsallığına dikkat çekrek şunları söyledi: “İnsan hayatında en değerli varlık olan annelerimize karşı şükran ve bağlılığımızı göstermek, onlara layık oldukları sevgi ve saygıyı ifade etmek ve yüceltmek amacıyla kutlanan “Anneler Günü” hepimiz için özel bir anlam ifade etmektedir. Annelerimiz hayatımız boyunca rehberimiz, eğiticimiz, hayat denen engebeli yolda en önemli ışığımızdır. Anne, feragat ve fedakârlığın timsali,annelik de yüreklerin ulaşamayacağı, ellerin erişemeyeceği kadar yüce ve kutsaldır”
Mesajında Mustafa Kemal Atatürk’ün anneler hakkında söylediği sözlerden de akatarmalar yapan Vali Ata, “Cumhuriyetimizin kurucusu büyük devlet ve fikir adamı Atatürk’ün “Kahraman Türk Kadını, sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üstünde göklere kadar yükselmeye değersin” ifadesi, kadınlarımızın olmaları gerektiği yeri ve saygınlığının yüceliğini, veciz bir şekilde ifade etmektedir. Türk kadını Cumhuriyetin ilanıyla birlikte layık olduğu saygınlığı kazanmış, 05 Aralık 1934 tarihinde kabul edilen kanunla, her erkek ve kadın Türk vatandaşına eşit şartlarla seçme ve seçilme hakkının verilmesi, diğer uluslara örnek olacak şekilde, Türk kadının elde ettiği kazanımlardan biridir. Ayrıca ülkemizde, kadınlarımıza her alanda yeni haklar tanınmasına yönelik olarak, gerek kamu ve gerekse özel hukuk alanında birçok yeni düzenlemeler yapılmıştır. Bu kazanımlarla Türk kadını, siyaset, eğitim, yönetim, sanat, kültür, spor, sanayi, ticaret ve benzeri daha birçok alanda, aktif rol oynamış ve büyük başarılara imza atarak, ülkemiz adına gurur kaynağı olmuştur. Türk toplumu, Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda emin adımlarla ilerlerken, kadınlarımız dün olduğu gibi, bugün de ülkemizin kalkınmasında ve gelişmesinde önemli rol oynamış, gelecekte de daha büyük rol oynayacağı kuşkusuzdur.

Bu nedenle kadınlarımızın eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, ekonomik ve sosyal güvencelerinin sağlanması, hukuki sorunlarının çözüme kavuşturulması için herkesin üzerine düşen görevi tam olarak yerine getirmesi gerekir” ifadelerine yer verdi.

Mesajında annelerin hergün hatırlanması gerektiğini vurgulayan Ata, “Her yıl Mayıs ayının 2. Pazar gününde kutlanan “Anneler Günü”nü, sembolik bir gün olarak değerlendirmeliyiz. Çünkü anneler senede sadece bir gün değil, yılın her günü, hatta ömür boyu sevgi, saygı ve yüksek değer verilmeye layık en kıymetli varlığımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm annelerin “Anneler Günü”nü kutlar, ömür boyu sağlık ve mutluluklar dilerim” dedi.

Kaynak: İHA