Uluslararası Mysia (uludağ) Olympos'u Araştırmaları Çalıştayı

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, "Dağ ilçelerinde toprağın altını da üstünü de canlandıracağız. Bu güzelim doğa harikası yöreyi kırsal turizme açmak için çalışmalarımız var" dedi.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen, Orhaneli, Büyükorhan, Keles ve Harmancık belediyelerinin de ortak olduğu proje kapsamında dağ ilçelerinin kültürel mirası ve tarihini tanıtmak amacıyla düzenlenen "Uluslararası Mysia (Uludağ) Olympos'u Araştırmaları Çalıştayı", Orhaneli ilçesinde bir okulda yapıldı.
Çalıştayda konuşan Gedik, dağ yöresinin eşsiz bir doğaya sahip olduğunu belirterek, "Dağ ilçelerinde toprağın altını da üstünü de canlandıracağız. Bu güzelim doğa harikası yöreyi kırsal turizme açmak için çalışmalarımız var" diye konuştu.

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ise hazırladıkları her projede Uludağ Üniversitesini (UÜ) yanlarında görmekten büyük memnuniyet duyduklarını anlatarak, şunları kaydetti:
"Doğasıyla çevresiyle yaban hayatıyla bitki örtüsüyle endemik bitki florasıyla tarihiyle kültürüyle dünyamızda ender bulunan yerlerden biri olma özelliğini taşıyan ilçemizin her türlü güzelliklerini tüm insanlığa sunmak istiyoruz. Tarihsel, doğal ve kültürel değerlerini koruyan Orhaneli ve dağ yöresinin bir diğer özelliği de 'ekolojik yaşam merkezi' olmasıdır. Tüm yöre, açık hava müzesi özelliği barındırmaktadır. Bu değerlerimizi koruyup duyurmak için Valiliğimizin, Büyükşehir Belediyemizin ve Üniversitemizin desteği, kaçınılmaz gerçektir."
UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise üniversite olarak kentin sosyal ve kültürel hayatının içinde olduklarına işaret ederek, "Bundan sonra da üniversite olarak bu tür çalışmalara destek vereceğiz" ifadesini kullandı.
Organizasyonunda UÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin'in de yer aldığı çalıştaya, Almanya, İtalya, Portekiz, İsrail, İsviçre, İran, Avusturya ve Arnavutluk'tan 11 akademisyen ile 12 Türk akademisyen katıldı.

Kaynak: AA