Üç Yatalak Çocuğuna Bakıyor

Samsun'un Canik ilçesine bağlı Başalan köyünde 40 yıl önce dayısının oğlu ile evlenen 64 yaşındaki Şahsenem Arslan, 26 yıldan bu yana 3 yatalak çocuğuna bakıyor.

Samsun'da bir dağ köyünde yaşayan ve 40 yıl önce dayısının oğlu ile evlenen 64 yaşındaki Şahsenem Arslan, 5 çocuğundan 3'ünde ender görülen kas hastalığı yüzünden yatağa bağımlı yaşıyor.
Çocuklarının 3'ünün 14, 15 yaşlarından sonra kas hastalığı nedeniyle yatalak, bir çocuğum işitme engelli olduğunu, eşinin ise böbrek hastalığı nedeniyle diyalize girdiğini belirten Arslan, "Bu nedenle aileye kızım ve bakıyorum. 3 özürlü çocuğa bakmak zor ama bana hiç zor gelmiyor, çünkü onlar benim yavrularım. Zaten çocuklarımın sağlıklıydı. 3'ü de 14 veya 15 yaşından sonra aynı kas hastalığına yakalandı ve yatalak oldu" dedi.

Çocukların yemeklerini kendilerinin yiyemediğini belirten Arslan, "Ben olmadan hiçbir şey yapamıyorlar. Ben de onun için evden pek fazla çıkamıyorum. Sürekli onlarla ilgileniyorum" diye konuştu.

Arslan ailesini evinde ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Samsun İl Müdür Vekili Tekin Balcı ise anneyi özverisinden dolayı kutladı.
Ailenin 5 çocuğundan 4'ünün engeli olmasına rağmen büyük fedakarlık içinde onlara baktığını vurgulayan Balcı, Anneler Günü öncesinde kendisini ziyaret ederek, onurlandırmak istediklerini ifade etti.



Kaynak: AA