Şanlıurfa’da Karadeniz Rüzgarı Esti

Sıra geceleri ile özdeşleşen Şanlıurfa’da bu kez Karadenizliler rüzgarı esti.

Şanlıurfa’da Karadeniz Rüzgarı Esti
SMS ve sosyal yardımıyla bir araya gelen Karadenizliler, gönüllerince eğlendi.
Sıra geceleri gelenek haline dönüşen Şanlıurfa’da yaşayan ve farklı mesleklerde görev yapan Karadenizliler, SMS ve sosyal medya ile buluşarak, Polisevi’nde bir gece düzenledi.

Gecede bir araya gelen yaklaşık 200 Karadenizli, horon ve halay çekip, farklı yörelere ait oyunlar oynadı. Gecede Karadeniz türkülerinin yanı sıra çeşitli yörelere ait şarkı ve türküler de çalındı.

Geceyi, Şanlıurfa’da yaşayan Karadeniz Savdalıları Grubu adına organize eden Nuray Olguner, düzenli olarak yılda 3-4 kez böyle bir gece düzenlemeye çalıştıklarını kaydetti.

Derneğin bulunmaması nedeniyle Şanlıurfa’da yaşayan tüm Karadenizlilerle irtibat ve iletişim kurmakta zorlandıklarını anlatan Olguner, “Derneğimiz olmadığı için SMS ve sosyal medya vasıtasıyla bir araya geldik, buluştuk. Buradaki tüm davetliler, farklı mesleklerde çalışıyor. Bu geceyle Karadenizliler olarak bir araya geliyoruz. Birlik, beraberlik ve kaynaşmayı sağladığımız bu gecede, yıl boyunca süren iş stresini hemşehrilerimizle birlikte atıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA