Şahin Açıklaması

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, zamanın iletişim ve diyalog zamanı olduğunu söyledi.

Şahin Açıklaması

Fatma Şahin, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nin “Anadolu Buluşmaları-3” konulu toplantısına konuşmacı olarak katıldı.

“Kentsel Markalaşma ve Gaziantep” konulu panelin konuşmacısı olan Şahin, burada Gaziantep’in var olan marka değerleri ve bundan sonra olması gerekenler üzerinde durdu.

Öncelikle Gaziantep’e gelen turistleri kentte tutmak için çalışmalar yaptıklarını aktaran Şahin, bunun yanında kentte yaşayan vatandaşın memnuniyetini de gözetmek durumunda olduklarını ifade etti.

Gaziantep’in bir medeniyetler ve diyalog kenti olduğunu hatırlatan Şahin, birçok medeniyetlerin izlerini ve eserlerini taşıyan Gaziantep’in her anlamda markalaşan bir şehre doğru gittiğini kaydetti.

Zamanın iletişim ve diyalog zamanı olduğunu dikkat çeken Şahin, bunu Gaziantepli firmaların iyi değerlendirmesi gerektiğini vurgulayarak, “4 Organize Sanayi Bölgesinde 120 bin kişinin çalıştığı, 5'inci Organize Sanayi Bölgesiyle birlikte yaklaşık 200 bin kişinin çalabileceği bir sanayiye sahibiz. Dünyanın 170 ülkesine 6 milyar dolarlık ihracat yapan, her ürünün en iyisinin üretildiği bir şehiriz. Bu değerin geleceğe aktarılması lazım. Zaman halkla iletişim zamanı, zaman algıları ve imajları yönetme zamanı. Çünkü baktığımız zaman, dünyanın birçok noktasındaki sorunların temelinde de iletişimsizlik, kutuplaşma, kamplaşma var. Bunlar hep birbirini anlayamamadan geçiyor. İnsanların birbirini anlamsı için, kulakla değil de gönülle dinlemesi gerekiyor. Bu iletişim kanallarını açık tutmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'in medeniyet, tarih-kültür şehri olmasının yanında barış ve huzur şehri olduğunu belirterek, markalaşma yolunda önüne hedef koyan ve o hedefe hızla ulaşmaya çalışan bir şehrin var olduğunu kaydetti.

Bu toplantıdan çıkacak sonuçların, şehrin gelecek vizyonunda önemli bir yol haritası olacağını dile getiren Şahin, “Gaziantep'in muhteşem potansiyelini geleceğe taşımalıyız. Zaman; algılar ve imajları yönetme, iletişim zamanı. Dünyanın yaşadığı birçok sorunun temelinde iletişimsizlik, kutuplaşma var” diye konuştu.

Şahin ve panelistler, kendilerine yöneltilen soruları da cevapladı.

Toplantıya; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep Sanayi Odası Başkanvekili Adnan Ünverdi, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, işadamları ve kurum temsilcileri katıldı.

Kaynak: İHA