Mısır Sağlık Sektöründeki Grevler

Mısır Doktorlar Sendikası, finansal teşvikleri ve tıp sektöründe çalışanlara ödenek verilmesini onaylayan kanun değişikliğinin ardından girdikleri grevi askıya alma kararı aldı.

Sendika tarafından yapılan yazılı açıklamada, hükümetin yaptığı değişiklik kapsamında finansal teşvik ve ödenek verilmesiyle yüksek öğrenim masraflarının hepsinin karşılanmasının onaylandığı belirtildi.
Doktorlara ücretsiz tedavi imkanı verilmesi, kayırma ve keyfi uygulamaların önüne geçilmesi için "net" kuralların konulması konusunda bakanlıktan kararlar alındığı, grevin askıya alınmasında bu kararların da etkili olduğu kaydedilen açıklamada, "Elde ettiğimiz bu netice sizin çabalarınız olmadan gerçekleşmezdi" denilerek doktorlara teşekkür edildi.
Mısır, yaşanan ekonomik darboğaz ve çalışma koşullarının bozulması nedeniyle farklı sektörlerde geniş çaplı grevlere sahne oluyor. Doktorlar ve diş hekimleri sendikaları ocak ayından bu yana her pazartesi ve çarşamba, eczacılar sendikası ise haftanın bazı günleri grev düzenliyordu.
Kaynak: AA