Mariupol’deki Çatışmalar Kamerada

Ukrayna’nın Mariupol kentinde yaşanan çatışmalar ve vurulan sivillerin görüntüleri amatör kameralar tarafından anbean kaydedildi.


Ukrayna’da dün Sovyetler Birliğinin Nazileri yenilgiye uğratışlarını yıl dönümü olarak kutlanan Zafer Günü’nde birçok doğu kentinde çatışmalar tırmandı. Donetsk’e bağlı Mariupol kenti sokaklarında da Rusya yanlıları ile Ukrayna askerlerinin sık sık çatıştıkları görüldü.

Bölgedeki yetkililer çatışmalarda birçok silahsız sivilin vurulduğunu kaydederken, bir gazetecinin yaşanan çatışmada hayatını kaybettiği ifade edildi. Bölgede yaşayan sivil halk her noktadan ateş edildiğini belirtirken, birçok noktada da keskin nişancıların bulunduğunu ve ateş ettiklerini belirtti.

Sokaklarda birçok noktada vurularak öldürülen insanların cesetleri görülürken, onlarca yaralı da çevredekilerin yardımıyla hastanelere götürüldü.

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, dün yaşanan olaylarda 20 civarında Rusya yanlısının hayatını kaybettiğini belirtti.

Avakov açıklamasında, “Silahlı 60 civarında terörist otomatik silahlarla polis merkezine saldırdı. 20 tanesi yok edildi, 4 tanesi tutuklandı” dedi.

Raporlarda Rusya yanlılarının Mariupol polis şefi Valeriy Androsçuk’u kaçırdıkları ifade edilirken, yerel yetkililer de Mariupol’deki çatışmalarda 4 kişinin öldüğünü doğruladı.

Donetsk’e bağlı Mariupol’de son haftalarda Rusya yanlılarının hükümet binasını ele geçirmesi sonrası gerilim tırmanmıştı. Ukrayna güçleri ise geçtiğimiz günlerde hükümet binasını Rusya yanlılarının elinden geri almayı başarmıştı.
Kaynak: İHA