Köy Okulunda İkinci Uzun Metrajlı Film Çekildi

Taşova ilçesinde bir köy okulunda iki yıl önce çekilen "Zamak" adlı filmin ardından "Nar-ı Aşk" adlı ikinci uzun metrajlı film çekildi.

Alpaslan köyündeki Alparslan İlk ve Ortaokulu öğretmen, öğrencileri ile köy halkının rol aldığı 75 dakikalık filmde peygamber sevgisi anlatılıyor.
Filmin senarist ve yönetmenliğini yapan Alpaslan İlkokulu sınıf öğretmenlerinden Fikret Bozkurt (37), aynı zamanda başrolü de üstleniyor.
Evli ve bir çocuk babası Bozkurt, AA muhabirine, sinema maceralarını anlattı.
Kısıtlı imkanlara sahip köy okulunda ikinci uzun metrajlı filmi çekmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyleyen Bozkurt, 2 yıl önce çekilen Zambak sonrası Nar-ı Aşk adlı film ile yeniden seyirci ile buluştuklarını belirtti.

Bozkurt, "Filmimizin konusu ve amacı dünya aşkının, ilahi aşkın küçük bir parçası olduğunu ortaya koymaktı. Buradan yola çıkarak da Efendimiz Muhammed'i (SAV) biraz anmak, daha iyi anlamak ve anlatmaktı asıl amacımız. Nar-ı Aşk, 75 dakikalık bir film. Yaklaşık 10 günde çekimlerimizi gerçekleştirdik, ardından da 1.5 aya varan montaj süreci yaşadık. En büyük sorunumuz aslında, zamandı. Profesyonel değiliz, amatör bir çalışmaydı. Hepimizin ayrı birer mesleği var" diye konuştu.

- Filmin çekimleri için yarı yıl tatillerini feda ettiler
Filmin çekimleri için yarıyıl tatilini kullandıklarını ve bu nedenle de meslektaşları gibi ailelerine zaman ayıramadıklarını belirten Bozkurt, "Biz yarıyıl tatilini filmi çekerek değerlendirdik. Ekip arkadaşlarımla tatili fırsata çevirip yoğun bir çekim süreci yaşadık" ifadelerini kullandı.
Filmi imkansızlıklar içinde çektiklerini ancak bu olumsuzlukların kendilerini yıldırmadığını dile getiren Bozkurt, şöyle devam etti:
"Filmimizi aynı zamanda fotoğraf makinesi olan kamera ile çektik. Filmimizin en çok hoşuma giden tarafı Alpaslan İlk ve Ortaokulunda çalışan öğretmenler, öğrenciler, hatta halkın da bizzat oyuncu olarak buluşmasıydı. Köy halkı birlikte hareket etmiş gibi olduk. Film istediğimiz amaçlara uygun bir film oldu. Amacımıza ulaştık diyebilirim."
Filmi Kutlu Doğum Haftası'na yetiştirerek hedeflerine ulaştıklarını ve filmin galasını Kutlu Doğum etkinliklerinde yaptıklarını anlatan Bozkurt, "Amacımız insanlara birey olarak, bir Müslüman olarak neler yapmamız gerektiğinin mesajlarını verebilmekti. Ben bu mesajları filmde verebildiğimize inanıyorum. Peygamber Efendimize olan sevgim beni bu projeyi gerçekleştirmeye yöneltti. Biraz derin, biraz düşünceli film oldu. Aynı zamanda şu da çok sevindirici. Zamak filminden sonra yine Nar-ı Aşk filminin de bizim okulumuzdan olması, okulumuzun yaptığı ikinci çalışma olması da çok önemli. Bu okula artı bir değer kattı bence" dedi.

İki uzun metrajlı film ile diğer okullara da örnek olduklarını söyleyen Bozkurt, "Bu filmler çok önemli mesajlar veriyor. Çok küçük bütçelerle ve amatör ruhla birçok meslektaşım da bu tip faaliyetleri yapabilir. Tamamen tüketici olduğumuz bu dünyada elimizde var olanlarla bir şeyler üretmek bence çok değerli ve kıymetli" diye konuştu.

-Öğrenciler de köylüler de filmde rol aldı
Okul Müdürü Alim Er ise Alpaslan ilk ve Ortaokulu olarak 2011 yılında yine içerisinde Fikret Bozkurt'un yer aldığı bir ekiple "Zamak" adlı uzun metrajlı filmi çektiklerini ifade ederek, "Öğretmen arkadaşlarımızla böyle bir proje yaptık. Okul idaresi olarak bu tür çalışmaların devamlı arkasında olup her zaman destek olduk. Bu manada projede yer alan öğretmenlerime, öğrencilerime, öğrenci velilerine ve köy halkına teşekkür ediyorum" dedi.

Filmin görüntü yönetmeni, kamera ve montaj kısmında görev alan Alparslan İlk ve Ortaokulu'nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hüseyin Emre Özler, imkansızlıklar nedeniyle hem çekimler hem de montajın zor geçtiğini söyledi.

Özler, özellikle öğrenci ve köy halkının oynadığı sahneleri çok tekrar etmek zorunda kaldıklarını anlattı.
Filmde öğretmenleri ile başrolü paylaşan 4. sınıf öğrencisi Halitcan Özkan (10) ise kendisine öğretmeni tarafından oyunculuk teklif edildiğinde çok heyecanlandığını ve kabul ettiğini, oyunculuğun çok zevkli olduğunu belirtti.

Köyde bakkal işleten ve filmde de bakkal rolünü oynayan Recep Torun (43) ise köylerinde böyle bir filmin çekilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Köy sakinlerinden ve filmin oyuncu kadrosunda yer alan Dursun Meşhur (66), ilk defa bir filmde rol almanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadığını ifade ederek film ekibine teşekkür etti.

Kaynak: AA