İlkadım Rotary Kulübü'nden Tepeören'e Altyapı Yatırımı

İlkadım Rotary Kulübü tarafından Samsun'un Vezirköprü ilçesine bağlı Tepeören Mahallesi'nde içme suyu ve kanalizasyon hattı bugünün koşullarına uygun olarak yeniden yapıldı.

Açılış törenine Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Uluslararası Rotary 2430| Bölge Dönem Guvernörü Prof. Dr. Gürkan Olguntürk, İlkadım Rotary Kulübü Dönem Başkanı Prof. Dr. Umur Sakallıoğlu, Rotary Kulübü üyeleri, kurum ve kuruluşların müdürleri ve Tepeören Mahallesi halkı katıldı.

Açılış töreninde konuşan Kaymakam Kaşıkçı, "Bu projenin diğer açılışlardan bir farkı var. Hep şunu derdik yapılan projelerde, devlet vatandaş işbirliği. Bu proje devlet vatandaş işbirliğinin yanına bir başkasını daha ekledi. Uluslararası kuruluşumuzun dış ülkelerden sağladığı finansman. Kore savaşında biz onlara destek olduk, onlar da bize bu köyümüzün içme suyunda, kanalizasyonunun yapımında destek oldu. Bu vesileyle onlara şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Prof. Dr. Sakallıoğlu ise şunları kaydetti:
"Bugün açılışını yapacağımız bu altyapı ve üstyapı projelerimizle Rotary olarak, bu güzel köyümüzde, doğanın ve çevrenin korunması, hem yeterli miktarda hem de uygun koşullarda su temini, sağlık koşullarının iyileştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve toplumsal ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunabilmesi hedeflenmiştir. Gerek uluslararası boyutu gerekse mali büyüklüğü, hedefleri ve öngörülen çıktıları açısından son derece önemli olduğunu düşündüğüm bu faaliyetimiz, Rotary'nin 'kendinden önce hizmet' parolasıyla yaşamları değiştirme adına yaptıklarının çok önemli bir göstergesi olmuştur."
Uluslararası Rotary Vakfı'nın, Güney Kore'den 5 Rotary kulübünün ve bölgeden 12 Rotary kulübünün 157 bin dolar ve Samsun Valiliği ile Vezirköprü Kaymakamlığının 100 bin lira bağışladığı projenin toplam maliyetinin 400 bin lirayı aştığı belirtildi.
Tepeören Mahallesi'nde gerçekleştirilen projede içme suyu, kanalizasyon altyapı projesi ile biyolojik kanalizasyon arıtma tesisi, ilkokul ve ortaokula ait 3+3 gözlü öğrenci tuvaleti yapılmasının yanı sıra okul çatısı ile 14 musluk suyu toplanarak yağmur suyu ve kullanılmış sular arıtılarak, tuvalet rezervuarlarında kullanılacak hale getirildi.

Kaynak: AA