Engelliler Haftası

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Ömer Tüfekçi, ''Engelli olmak bir kusur değil, aksine Yüce Allah'ın bir takdiri ilahisidir'' dedi.

Tüfekçi, ''Engelliler Haftası'' nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, engellilerin sorunları ve eğitimi gibi farklı konular üzerinde durulması gerektiğini belirtti.

İnsan hayatındaki en önemli varlıklardan ve önemli değerlerimizden biri olan engelli vatandaşların, her daim toplumda yer alan özel insanlar arasında olacaklarını da ifade eden Tüfekçi, şunları kaydetti:
''Engelli olmak bir kusur değil, aksine Yüce Allah'ın bir takdiri ilahisidir. Hiç kuşkusuz ki bugün sağlıklı olan bizler, yarınların birer engelli adayı olabiliriz. Günümüzde engelli bireyler için şartların en iyi şekilde iyileştirilmesi hususunda da hükumetimiz de gerekli desteği vermektedir. Engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamda hareket alanlarını genişletebilmek adına gerekli çalışma ve projeler hali hazırda geliştirilmeye devam etmektedir. Bu durumda bizlere düşen en önemli görev ise engelli vatandaşlarımıza yardım etmeye çalışırken, onlara engel olmama gayreti sarf etmektir. Yaşam alanlarını genişleterek, uygun hareket imkanı sağlamak olmalıdır. Günümüzde okullarda, derneklerde, sivil toplum kuruluşlarında ve televizyonlarda yayınlanan kamu spotları ile halkımız da bilinçlendirilerek, birer engelli adayı olan bizlere bilgi aktarımında bulunmaktadır.''
Kaynak: AA