Engelli Çocuklar, Anneleri İçin Pasta Yaptı

Anneler Günü etkinlikleri kapsamında 7-15 yaş grubundaki zihinsel engelli ve sokakta çalışan çocuklar, annelerine pasta yaptı.

İzmit ilçesindeki restoranda bir araya gelen çocuklar, annelerine pasta yapabilmek için Türkiye Genç Aşçı Milli Takımı Direktörü ve Dünya Şampiyonu Naif Bağı ve İzmit Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencilerinin desteğiyle hünerlerini sergiledi.
İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zihinsel engelli, otistik ve sokak çocukları gibi, toplum kesimleri içinde dezavantajlı çocuklar olduğunu, özellikle otistik çocukların annelerinin gece gündüz yanlarında kalmak zorunda olduklarını söyledi.

Zihinsel engelli çocukların çoğunluğuna yakınlarının destek verdiğini ya da okullara gönderdiklerini belirten Doğan, "Bir de sokak çocukları var ki onlar çok ayrı zorluk içinde. Özellikle bu çocuklarla ilgili İzmit Belediyesi, Toplum Destekli Polis ve Kocaeli Üniversitesi işbirliği ile önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu çocukları suç unsuru olmaktan çıkarıp, topluma kazandırılmasıyla ilgili. Bunların bir kısmının aileleri var, bir kısmının yok. Aileler dağılmış, çocukların aile bağı kopmuş. Bunları topluma kazandırmak için etkinlikler gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

"Millet olarak hem geleneklerimizden gelen değerler hem de inanç değerlerimizde bizim için her gün anneler günüdür" diyen Doğan, "Bir kısmı zihinsel engelli, bir kısmı otistik ve sokakta çalışmak zorunda kalan yavrularımızın annelerine jest yapalım istedik. Çocuklarımız kendi elleriyle annelerine pasta yaptı. Bu pastaları Anneler Günü'nde annelerine hediye edecekler" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA