Divriği'de Gıda Denetimi

Sivas'ın Divriği ilçesinde gıda denetimi yapıldığı bildirildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas'tan uzmanların da katıldığı denetimlerde, fırın, market, lokanta ve gıda satışı yapılan işletmeler kontrol edildi.
Satışa sunulan ve üretimi yapılan ürünlerin yenilir ve içilebilirliğine, son kullanma tarihlerine, peynir ve süt gibi hayvansal ürünlerin küflenme ve bozulma durumlarına, iş yerlerinin temizlik ve hijyenine, halk sağlığı açısından uygunluklarına, çalışanların kılık kıyafetlerinin gıda mevzuatlarına uygun ve insan sağlığını tehdit etmeyecek şartları taşıyıp taşımadığına bakıldı.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Hüseyin Özdemir, gerekli şartları taşımayan, hijyene dikkat etmeyen işletmeleri uyarıp ceza yazdıklarını ifade ederek, "Üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik olarak etkin denetim ve kontrol hizmetleri önümüzdeki aylarda da devam edecek. Toplum sağlığının ilk basamağı olan gıda hijyeni çok önemli. İşletme sahiplerinden gerekli önemi ve hassasiyeti göstermelerini rica ediyoruz" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA