'Başbakan Erdoğan, Karizmatik Bir Lider'

Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA) Başkanı Zehra Güngör, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "karizmatik bir lider" olduğunu söyledi.

Güngör, bir etkinliğe katılmak üzere geldiği Gaziantep'te, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderlik vasfı taşıyan bir kişi olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın hem fiziksel yapısı hem de özgüveni ve empati yapabilme yeteneğiyle bir lider modeli çizdiğini ifade eden Güngör, "Bu ona Allah vergisi, sonradan edinilmiş bir şey değil" diye konuştu.

İstediğini rahatlıkla reddedebilme özgüveni bulunan Erdoğan'ın "karizmatik bir lider" olduğunu vurgulayan Güngör, şunları söyledi:
"Sayın Başbakan, altındakileri yönetme açısından, onları kucaklama açısından bir lider. Liderlik özgüveni var. Altındakilerle empati yapabilme yetisi var. Fiziksel görünümüyle, kılığı ve kıyafetiyle bir lider. Sayın Başbakanı sadece meydanlarda ve televizyonlarda değil, üyesi olduğum derneğin kabulünde makamında da ziyaret ettim. Meydandaki haliyle makamındaki hali çok farkediyor. Sayın Başbakan kesinlikle karizmatik bir lider."
Güngör, Başbakan Erdoğan'ın liderliğinin diğer ülkeler tarafından da kabul edildiğini kaydetti.

ABD'in eski başkanı Bill Clinton'un şimdiki başkan Barack Obama'ya göre daha iyi bir lider olduğunu dile getiren Güngör, Clinton'un "nabza göre şerbet" verebildiğini söyledi.


Kaynak: AA