Yatağan’da 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamaları

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeni ile Yatağan’da da kutlama ve Özelleştirmeye Hayır mitingi düzenlendi.

Yatağan’da 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamaları

Yatağan’daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlamaları Anıt meydanında toplanılması ve kutlamaların yapılacağı Yatağan Otogarı’na yürüyüş ile başladı.

Yatağan’da düzenlenen kutlamalara Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, sendika, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, STK başkan ve temsilcileri, Muğla, Aydın, İzmir ve Manisa’dan gelen işçi, siyasi parti mensupları katıldılar. Yatağan’da otogarında düzenlenen 1 Mayıs kutlamarında girişte üst araması yaptırmak istemeyen bir grup ile polis arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. yaşanan tartışmaların ardından alana giriş çıkışlar polislerin bariyerleri kaldırması sonrası üst araması yapılmadan sağlandı. Yaşanan arbedenin ardından polis bariyerleri girişlerden kaldırılırken alana giriş çıkışlar polis kontrolü olmadan yapılmaya başlandı.

Kutlamalarda konuşma yapan TES İŞ Sendikası Yatağan Şube Başkanı Yatağan Termik Santrali önünde başlatılan özelleştirme karşıtı eylemin 228. gününe, Ankara’daki Kurtuluş Parkı’ndaki eylemin ise 22. gününe girdiklerini belirterek“Biz bu kararlılığa sahip oldukça, biz böyle direndikçe, biz iddiamızdan ve hedeflerimizden vazgeçmedikçe, hiç kimsenin gücü bizi durdurmaya yetmeyecektir” dedi.

Konuşmaların ardından Pusula adlı müzik gurubu konser verdi. Yatağan’da düzenlenen kutlamalarda çok sayıda polis görev aldı. Kutlamalar olaysız bir şekilde tamamlandı.
Kaynak: İHA