Samsun'da Kültür Sanat

İstanbul Devlet Tiyatrosu, "Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş" adlı oyunu Samsunlu izleyicilerle buluşturacak.

Hanoch Levin'in yazdığı, Kerem Ayan'ın yönettiği oyunda Musa Uzunlar, Ülkü Duru ve İşdar Gökseven rol alıyor. Leviva ile 30 yıldır evli olan Yona'nın bir gece karısını terk etmeye yeltenmesiyle başlayan olayların anlatıldığı kara mizah örneği oyun, 6-7 Mayıs tarihlerinde saat 20|00'de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Büyük Salon'da izlenebilecek.
Samsun Devlet Opera ve Balesi, "This is Your Life-Troy Game" balesini Samsunlu sanatseverlerin beğenisine sunacak.
İki bölümden oluşan balenin ilk bölümünde, herkesin karşılaştığı durumların ve yaşadığı ortak deneyimlerin bir yansıması ele alınıyor. Amerika'daki 1960'ların televizyon şovlarına benzeyen This is Your Life, dans yoluyla kişisel hikayelerini anlatan karakterleri öne çıkartıyor.
Brezilya, Afrika ve Kızılderili ritmlerini klasik baleden dövüş sanatları formlarına varan bir çeşitlilikte sunan eğlenceli bir eser olan ikinci bölüm Troy Game ise 6 erkek dansçı tarafından hayata geçiriliyor.
Bale, bugün saat 20|00'de AKM Büyük Salonda izleyicilerle buluşacak.
- "Masal Şatosu" müzikali
"Kötü peri" Ereşkigal'in Prenses Ninki'ye ve Doralion halkına yaptığı büyüyü bozmaya çalışan Soytarı, Gergedan, Prenses ve diğerlerinin neşeli macerasının anlatıldığı tek perdelik eserin müzikleri Çelik Kasapoğlu'na, metni Cennet Türker ve Şahan Gürkan'a, dekoru Filiz Dinç'e, köstüm tasarımı ve animasyonları Şükran Kırıcı'ya ait. Eserin koreografları ise Zeynep Bengier ve Yunus Emre Örgüt. Işıkta ise Murat Yılmaz var.
Müzikal, yarın saat 13.00'te AKM'de izlenebilecek.
Kaynak: AA