Minik Gizem'in Katledilmesi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Ruh Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Yolga Tahinoğlu, bıçaklanarak ve üzerine benzin dökülerek katledilen 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in yeterince önlem altında korunmadığı için öldürüldüğünü söyledi.

Minik Gizem'in Katledilmesi

Doç. Dr. Ayşegül Yolga Tahinoğlu, geçtiğimiz günlerde yaşanan Gizem Akdeniz cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Cinayetin katil zanlısı S.A.'nın, akrabası G.A. ile evlenme isteğine aileden karşılık bulamadığı için intikam almak için G.A.'nın küçük kız kardeşi Gizem'i öldürdüğünü hatırlatan Tahinoğlu, kamuoyu gündeminde olan G.A. ile S.A.'nın ilişkisi olduğu tartışmalarının gereksiz olduğunu belirtti.

Tahinoğlu, “Bu adam asla yapılmayacak bir şey yapmış. Kendini savunmak için belki de yine mağdur edecek, damgalayacak, suç atacak, geride kalan ve yaslı insanları bir şekilde zan altında bırakacak bir şeyler de söylüyor. Burada ablaya yüklenen yükün çok büyük olduğunu düşünüyorum ve bu adamın savunması bu. Bunu duymamalı bence hiç kimse. Bu kısmını duymamalıyız. Diyelim sevgilisiydi. Sevgilisi de olsa bu normal bir şey genç bir insan o. Hiçbir şekilde de kardeşinin başına bunların gelmesini haklı kılmaz ama olayın öyküsünün içinde bu şekilde damgalayıcı geldi bana. Adamın buna öfkelendiren çıkış noktası buymuş, bundan dolayı öfkelenmiş, bu olmasa da yapmayacakmış. Bunu yapabilecek çok az insan var neyse ki. Ne olursa olsun bunu insanların hiçbiri kolay kolay yapmaz” diye konuştu.

Olayın önlem alınsaydı belki durdurulabileceğini savunan Doç. Dr. Ayşegül Yolga Tahinoğlu, “Olay sadece bunu yapan kişinin bunu yapabilecek biri olmasıyla ilgili ve çocuğun yeterince önlem altında korunuyor olmamasıyla ilgili. Sahipsiz olmasıyla ilgili o anda. Başka da hiçbir nedeni yok. Geride kalan ya da giden insanla ilgili hiçbir ilgisi yok. Tek nedeni bu adam. Önlem alınsaydı belki durdurulabilirdi o kadar ama yine de bu adam birilerine zarar verirdi. Zaten demiş, 'O olmasaydı başka bir şey yapacaktım' diye. Yapacaktı bir şey belli ki” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Tahinoğlu, çocuk yetiştirirken ki en büyük sorunun yanlış disiplin olduğuna dikkat çekerek, korkutarak disiplin etme yönteminin yanlış olduğunun altını çizdi. Çocuk yetiştirmede en önemli noktanın doğru iletişim olduğunu vurgulayan Tahinoğlu, ebeveynlerinin gözetimi dışındaki çocukların kendini en iyi koruyabilmesi için, iyiyi ve kötüyü doğru ayırt etmelerinin öğretilmesi gerektiğine işaret etti.
Kaynak: İHA