Kuraklık Karagöl'ü Kuruttu

Sarıkamış ilçesinde birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Karagöl kurumaya yüz tuttu.

İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki Sırataşlar köyü mevkisinde bulunan Karagöl'de, bu yıl yağışların az olması dolayısıyla kuraklık yaşanıyor.
Ziraat Odası Başkanı Nesim Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karagöl'de birçok kuş türünün barındığını, suların çekilmesiyle bu kuşların olumsuz etkilendiğini söyledi.

Çok sayıda kuşa kuluçka imkanı sağlayan Karagöl'ün göç esnasında konaklayan ve kışlayan kuşlar için cazip bir ortam oluşturduğunu belirten Gök, şöyle devam etti:
"Geçen yıla oranla Sarıkamış'a çok az yağmur yağdı. Nisan ayı olmasına rağmen hala yağmur yağmadı. Bir an önce yağmurun yağmasını beklemekteyiz. Çünkü Karagöl'ün ekodenge olarak çok önemi var. Güneyden gelen kuşların konakladığı bir göl. Normal yağışlar olduğunda 4-5 metreye kadar su derinliği oluyor. Şu anda neredeyse kurumaya yüz tutmuş durumda. Burada kuş sürüsü görmemiz gerekirken şimdi hiçbir şey yok, sadece bir iki tane küçük kuş var. Aslında angutlar burayı çok sever ancak su olmadığı için bu sene hiç gelmediler" diye konuştu.

Yaklaşık 4 bin metrekare alana sahip Karagöl'de, yeşilbaş, angut ve küçük balıkçıl türü kuşlar barınıyordu.
Kaynak: AA