1 Mayıs Nedeniyle Rotasını Değiştirdi

Kruvaziyer takvimine göre yarın Kuşadası limanına yanaşması beklenen Bahama bayraklı Norwegian Spirit isimli kruvaziyer, İstanbul'daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yapılacak gösteriler nedeniyle yolcularını bir gün önce Kuşadası'na getirdi.

Kuşadası'na ilk seferi gerçekleştiren Bahama bayraklı Norwegian Spirit ve Hollanda bayraklı Noordam isimli kruvaziyer ile 4 bin 237 yolcu ve 2 bin personel geldi.
Kuşadası Ege Ports Limanı'na sabah erken saatlerde yanaşan gemilerinden inen yolcuların bir kısmı otobüslerle Efes ve Meryem Ana'ya hareket ederken tura katılmayanlar Kuşadası çarşılarına yöneldi.
Geçen yıl İzmir'e 32 sefer yapan ve 80 bin yolcu getiren uluslararası denizcilik şirketi Norwegian Cruise Line'nın, rotayı İzmir yerine Kuşadası'na çevirmesi esnaf ve turizmcileri sevindirdi.
Uluslararası denizcilik şirketi Norwegian Cruise Line'ye ait 2 geminin Kuşadası'na 33 sefer gerçekleştireceğini belirten şirketin Türkiye acentesi İstanbul Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Adnan Tuncay, yıl içinde Kuşadası'na 90 binin üzerinde turist taşıyacaklarını söyledi.

Geminin normal takvime göre bugün İstanbul'da olması gerektiğini belirten Tuncay, "1 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak gösteriler nedeniyle seferini değiştiren gemi, yolcuların güvenliği için Kuşadası'na 1 gün önceden geldi. Yarın İstanbul seferini gerçekleştirecek" dedi.

"Norwegian Jade" ve "Norwegian Spirit" isimli gemilerin, Türkiye'de tur acenteciliğini yapan Tura Turizm Kuşadası Bölge Müdürü Ali Kuluyever de halk oyunlarıyla karşıladıkları turistlere, tur kapsamında, Efes'in "altın çağını" 45 kişilik ekiple interaktif olarak canlandıklarını belirtti.

Kaynak: AA