Yabancı Öğrencilerin Ankara Turu

Ankara’da bulunan yabancı uyruklu öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nin tur otobüsleriyle Başkent’in tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Yabancı Öğrencilerin Ankara Turu

Ankara Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) ve Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürlüğü’nün işbirliği ile gerçekleşen organizasyonla farklı ülkelerden yabancı uyruklu öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nin tur otobüsleriyle kent turu yaptılar. Ankara turu ilk olarak Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü’nün dünyaca ünlü Tabiat Tarihi Müzesi’nden başladı.

Yabancı öğrencilerin büyük bir bölümünün ilk defa katıldığı gezide konuklar, daha sonra Hacı Bayram Camii’ne geçtiler. Hacı Bayram Camii’nin tarihi ve mistik ortamını dolaşan ve bol bol fotoğraf çektiren öğrenciler, Ulus’u gezdikten sonra turlarını Hamamönü’nde bitirdiler.

TÖMER yetkilileri, yabancı uyruklu öğrencilere dil öğretimi verdiklerini belirterek, “Ama dilin içinde Türk kültürü de var. Öğrencilerin Türk dilini öğretmekle beraber bu tür gezilerle dilin kültürünü de öğrenmiş olmaları sağlanıyor. Bu anlamda bize sağladıkları destekleri nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dediler.

Geziye katılan bazı yabancı uyruklu öğrenciler, Hacı Bayram Camii’ne hayran kaldıklarını belirttiler. Ukraynalı öğrenci Tanya Tatyana Tanrıverdi, "Eşim Türk, Türkçe öğrenmeye başladım. Yavaş yavaş öğreniyorum, 7- 8 aydır Ankara’dayım, gezdiğim yerler çok güzel, çok beğendim" derken, Letonya'dan İlze Kalafat, "Ben de bir Türk ile evliyim. Önceden AB Bakanlığı’nda staj yaptım ve daha önceden Ankara’yı biliyordum. Evlendikten sonra Türkçe'ye daha çok ihtiyaç duymaya başladım. Eski Türk evleri çok güzel" diye konuştu.

Çinli Moni Ka da, "Ankara Kalesi, Gençlik Parkı ve Eymir Gölü’nü çok beğendim. Hacı Bayram Camii’ni ilk defa geziyorum, çok çok beğendim" diye konuştu.

Özbekistan'dan Ahmet İsmail ise, "Ankara Kalesi, Hamamönü, Resim ve Heykel Müzesi’ni görmüştüm, çok güzel. Hacı Bayram Camii’ne de ilk defa geliyorum, çok güzel, eski bir yer, çok beğendim" şeklinde konuştu

Kaynak: İHA