'Uzaktaki Yakin Açıklaması

Bursa'da Büyükşehir Belediyesi, Türk Kadınları Kültür Derneği (TÜRKKAD) İstanbul Şubesi, Kerim Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından "Uzaktaki Yakin: Uluslararası Hazreti Üftade Sempozumu" düzenlenecek.

Hazreti Üftade'nin tarihi, edebi ve manevi açıdan daha iyi anlaşılması ve günümüz insanıyla buluşturulması amacıyla, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği ve Uludağ Üniversitesi'nin işbirliğinde düzenlenecek sempozyum, 25 yerli ve yabancı akademisyenin katılımıyla Tayyare Kültür Merkezinde yapılacak.
Sempozyum ile ABD Kuzey Carolina Üniversitesi Dini Etütler Bölümü'nden Prof. Carl Ernst, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Anabilim dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ekrem Demirli, ABD Boston Üniversitesi Teoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. James Morris gibi yurtiçi ve yurtdışından birçok önemli uzman bir araya gelecek.
"Anadolu'da Yaşamış Büyük Mutasavvuflar" konulu sempozyumlar kapsamında, Hazreti Üftade'nin "ebedi istirahatgahı" Bursa'da yapılacak sempozyum, 18,19 ve 20 Nisan tarihlerinde "Uzaktaki Yakin" başlığıyla gerçekleştirilecek.

- Hazreti Üftade
Esas adı Mehmet Muhiddin olan, daha sonra biçare, aşık anlamlarına gelen "Üftade" lakabını kullanan Hazreti Üftade, Emir Sultan civarında kale içinde yaptırdığı caminin haziresine defnedilmiştir.
İyi bir tahsil gören Hazreti Üftade, Hacı Bayram Veli'nin halifelerinden Hızır Dede'nin sohbetlerinde bulunmuştur. Çok genç yaşta, şeyhinden icazet alan Hazreti Üftade, tasavvufi görüşü ve anlayışı ile Yunus Emre'nin takipçilerinden sayılır. Alim, şiir ve veli kişiliğiyle tanınan Hazreti Üftade'nin eserleri, Vakiat, Nasihat ve İrşadname ve Divan'dır.

Kaynak: AA