Sakarya Açıklaması

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana'da, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen tüm belediye başkanlarının parti ayrımı gözetmeksizin bir araya gelerek, Adana için ortak irade koymaları gerektiğini belirterek,"Kısır çekişmelerle Adana'mız yeterince kaybetti.

Sakarya Açıklaması
Yeni dönemde, seçilen başkanlarımız bir araya gelmeli, Adana için görev beyanı imzalamalı, kentimizin geleceğini planlamalıdırlar" dedi.


29 Mart'ta yapılan genel kurulda oluşan Çukurova GİAD'ın 12'nci dönem yönetim kurulu, görev bölümünü gerçekleştirdi, ardından gazetecilerle bir araya geldi. Geçmiş dönemlerde 7 kişinin görev aldığı Çukurova GİAD Yönetim Kurulu, bu kez 9 üyeden oluştu. Ömer Faruk Sakarya başkanlığındaki yönetimde Kazım Tosun ve Hakan Burç başkan yardımcısı, Kamer Acer genel sekreter, Gökalp Sofuoğlu sayman, Efsun Erkemen, Rafet Milli, Ömer Ertuğrul ve Ceyhun Baskın da yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı.

1992'de kurulan ve 22 yılı geride bırakan Çukurova GİAD'ın Adana'nın güzide genç işadamlarından oluşan sivil toplum örgütü olduğunu bildiren Başkan Ömer Faruk Sakarya, "Daha gelişmiş ve yaşanabilir bir Adana" hayali ile kurulan derneğin, üyeleri, iş dünyası, Adana için çalıştığını, sorunları saptayıp, çözüm üretme amaç ve çabasında olduğunu vurguladı. Derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren, gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Sakarya, "30 Mart yerel seçimlerinin ardından başkanların Adana için önceliği ne olmalı?" sorusuna, "Bence, hangi partiden olursa olsun, öncelikle büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının hepsinin bir araya gelmeleri, kentimiz için birlikte irade koymaları lazım. Bence birlikte 'Adana için bir görev beyanı' imzalamaları lazım. Ne olursa olsun kent için birlik olarak çalışmaları gerekmektedir. Çünkü, kısır çekişmelerle Adana olarak yeterince kaybettik. Başkanlarımızın böyle bir konsessüs sağlayıp, arkasından da gerçekten de kentin geleceğini planlamaları lazım. Bugün baktığımızda kentimizin geleceğinin planlı olduğuna inanmıyorum. Kentimiz için gelecek 20-25 yılı hedef koyup planlamak gerekir, sonraki dönemlerde gelecek başkanlarımız da kim gelirse gelsin Adana'nın geleceği için bu iradeyi devam ettirmeleri lazım. Herkes yeni Adana'nın planız, eski Adana'nın çarpık ve kendi başına bırakıldığından söz ediyor. İşte, bunun olmaması için kentin planlamalarının konsessüs içinde yapılması lazım. Bunu yapmazsak bu görüntülerden ve sözlerden kurtulamayacağız. O nedenle Çukurova GİAD olarak, tüm başkanlarımızın parti ayrımı yapmadan bir araya gelip, Adana için birliktelik oluşturmaları, geleceğini planlamaları çağrısında bulunuyoruz" diye konuştu.

YEREL SEÇİMLERE ÇUKUROVA GİAD DAMGASI
Çukurova GİAD'ın sürekli dile getirdiği 'Dünya kenti Adana' hedefinin 30 Mart yerel seçimlerine de damgasını vurduğunu kaydeden Sakarya, "Biz, Adana'nın dünya kenti olmasını hayal ediyor, bu yönde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız çalışmalar ve söylemlerimiz sayesinde geçtiğimiz 30 Mart yerel seçimleri sürecinde net bir şekilde gördük ki (Dünya Kenti) kavramı seçilen, seçilemeyen tüm adayların birleştiği ortak nokta olmuştur. Çukurova GİAD, Adana'ya ve Adana'yı yönetmeye aday insanlara böylesi uzun soluklu bir vizyonu kazandırmıştır. Yine seçim sürecinde tüm adaylar açıkladığı projelerin neredeyse tamamının derneğimizin yaptığı, Adanalı'nın hayallerini ortaya koyan Hayalimdeki Adana Fikir ve Proje Yarışması'nda ortaya çıkan projelerden esinlenerek yapıldığı veya aynen kullanıldığı gün gibi ortadadır. Çukurova GİAD, sadece takdir edilen değil, aynı zamanda tüm mecralar tarafından takip edilen bir dernektir" dedi.

Gerek ülkemizde, gerek komşu ülkelerde ve yakın coğrafyada meydana gelen sosyal, siyasal ve ekonomik gelişmeler ışığında genç iş adamlarına kalkınmada, sürdürülebilir ve istikrarlı ekonomide önemli görevler düştüğünü belirten Sakarya, bu gelişmelerin Adana'nın ve Çukurova'nın önemini daha da arttırdığını söyledi.

Çukurova GİAD'ın bu değişimleri ve gelişmeleri yakından takip ederken, gelişmelerden Adana'nın maksimum kazançla çıkması için çaba gösterdiğini de kaydeden Sakarya, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kentimizin hassasiyetlerini ve sorunlarını biliyor, kentimizin potansiyeline, güçlü yapısına güveniyor, var olan sıkıntıların kısa sürede el birliği ile aşılacağına inanıyoruz. Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımla beraber kentimizin gelişmesine katkısı olacak her projenin içerisinde olacak, kentimize faydalı her iyi projeye destek vereceğimizi, aynı zamanda da yanlış giden ve doğru bulmadığımız her gelişmeye eleştiriler ve yapıcı öneriler de yapacağımızı belirtmek istiyorum. Sadece Adana için değil 10 bine yakın iş insanın üyesi olduğu Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) yönetim kurulunda görev yapan iki yönetim kurulu üyesi vasıtasıyla ülke ekonomisi ve geleceği için de çalışacak çaba göstereceğiz. Bu dönemde de Adana ekonomisine ve kamuoyuna faydalı, geleneksel faaliyet ve organizasyonlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Ülke gündemine, ekonomik, siyasi ve sosyal gelişmelere göre uygun zamanlarda önemli konuklarla gerçekleştirdiğimiz "Türkiye Geleceğini Konuşuyor" toplantılarımız, üyelerimize ve yöneticilerine yönelik gerçekleştirdiğimiz "Bilgi Güçtür" toplantılarımız, üyelerimize ve topluma yönelik gerçekleştirdiğimiz "Gelişim Atölyesi" toplantılarını yapmayı sürdüreceğiz. Kadın Platformu ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma konularında pek çok önemli projelere, faaliyetlere imza atacağız. Üyeler arası etkileşim ve ticareti arttıracağımız faaliyetler gerçekleştireceğiz. Yurtdışındaki iş ilişkilerimizi geliştirmek ve yeni iş ilişkileri tesis etmek amacıyla iş gezileri tertip edeceğiz. Üyelerimizin sektörler bazındaki problem ve gereksinimlerini belirleyerek gündeme taşıyacak takipçisi olacağız. Sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirerek sivil toplum örgütü olarak üyelerimizin dışında toplumun ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar gerçekleştireceğiz. Üniversiteler ve diğer sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket ederek birlikte projeler gerçekleştireceğiz. Adana'nın gür sesi olacak, yurt içinden-yurt dışından kentimize dikkat çekecek programlar yapacağız. Adana'nın sorunlarına işaret eden, parmak basan olmakla kalmayacak çözüm üretilmesi ve üretilen çözümün uygulanması noktasında sürece dahil olacağız. Biz bu kentin bütün kurum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde olacağız."

KALPLER ADANA İÇİN ATIYOR
Bünyesinde Adana'nın saygın, itibarlı, üreten, ticaret yapan, istihdam yaratan, ihracat gerçekleştiren, kazanan, kazandıran, ancak, bunların hepsinden önce kalbi Adana için çarpan genç işadamlarını ve iş kadınlarının üye olduğu Çukurova GİAD'ın kurulduğu günden bu yana Adana'nın önde gelen sivil toplum örgütlerinden biri, özellikle son dönemde en etkin GİAD olduğuna dikkat çeken Sakarya, şunları söyledi:
"Üyelerinin tamamının yüksek bir toplum bilincine sahip olduğu Çukurova GİAD, sadece iş dünyasına yönelik proje ve hedefler gerçekleştirmekle kalmamış, ana teması ne olursa olsun her sivil toplum örgütünün yapması gerektiği gibi sosyal sorumluluğunu da unutmamış, gerek kendisi, gerekse diğer sivil toplum örgütleri ile birlikte önemli sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştirmiştir. Bir şehirdeki sivil toplum örgütlerinin etkinliği o kent için çok büyük bir kazançtır. Sivil toplum örgütleri toplumun daha iyi yaşayabilmesi ve sağlıklı gelişebilmesi için önemli görevler üstlenirler ve bunu bir çıkar, bir kazanç gözetmeksizin tamamen gönüllülük esasıyla yaparlar. Adana'mızda, Çukurova GİAD üye profili ve kurumsal yapısı ile bu bilinç ve gelişmişlik noktasının en üst seviyesini temsil etmektedir. Biz Çukurova GİAD üyesi genç iş adamları, Adana'nın ne denli önemli bir kent olduğunu çok iyi biliyoruz. Bütün unsurlardan önce bu kent bizim kentimiz. Doğduğumuz, doyduğumuz, büyüdüğümüz, kazandığımız, harcadığımız evimiz,yuvamız, memleketimiz. İşte bu yüzden bizler kentimiz için var gücümüzle çalışıyor, üretiyoruz. 160 üyemizle 15 bine yakın istihdam sağlıyor, Adana'nın ihracatının 5'te 1'ini gerçekleştiriyoruz. Biz Adana'nın gücüne, geleceğine inanıyoruz. Çünkü bu güçle Adana'nın geleceğini bizler el birliği ile inşa edeceğiz. Sadece biz değil, yurt çapında, dünya çapında çok önemli pek çok isim Adana'nın parlak geleceğinin farkında. Adana yavaş da olsa emin adımlarla kabuk değiştirmekte, bölgenin en güçlü şehri olarak ülkenin en önemli ağırlık merkezlerinden birisi olmak için ilerlemektedir. Bu ilerleyişte Çukurova GİAD, üzerine düşen görevin ve sorumluluğun bilincindedir. Bu bilinç ile bizler dünyaca ünlü isimleri Adana'da konuk ediyor, Adana'nın isminin bu vesile ile değişik platformlarda ve yurt dışında farklı bir şekilde yer alması için çaba sarf ediyoruz."
Kaynak: İHA