Sağlık Haftası Etkinlikleri

Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, tansiyon ve diyabet hastalıklarına dikkati çekmek için, Anıtpark'ta tansiyon ve kan şekeri ölçümü yaptı.

Okul Müdürü Muhtar Demirci, gazetecilere yaptığı açıklamada, insanların sağlık kurallarını öğrenmesi ve sağlıklı yaşama bilincine kavuşması için Birleşmiş Milletler örgütünün 7-13 Nisan tarihleri arasını Sağlık Haftası olarak kabul ettiğini aktardı. Bu hafta içerisinde insanlara belirli konuları dikkati çekmek adına etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade eden Demirci, faydalı olacaklarına inandıklarını söyledi.

Afyonkarahisarlıların şeker ve tansiyon konularında dikkatlerini çekmek istediklerini belirten Demirci, şöyle devam etti:
"Hemşehrilerimizin daha sağlıklı ve kaliteli yaşamalarına katkıda bulunmak istiyoruz. Burada öğrencilerimiz ölçüm yapıyor ancak kan ve tansiyon değerlerinin normal sınırların dışında çıkması kişinin hasta olduğu anlamına gelmiyor. Biz sadece bir hekime muayene olmalarına vesile oluyoruz. Çünkü yapılan her türlü ölçümde hata payını da unutmamak lazım. Hastalık teşhisi koymaya hekimler yetkilidir. Bizler yardımcı sağlık hizmetlerini yerine getiren hemşire ve teknisyenler yetiştirmekteyiz."
Kaynak: AA