Ödemiş’te Muhtarlar Mazbatalarını Aldı

Bütünşehir Yasası sonrasında 99 mahalleye sahip olan Ödemiş’te mahalle muhtarları mazbatalarını almaya başladı.

Ödemiş’te Muhtarlar Mazbatalarını Aldı
İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını alan muhtarların görev süreleri de resmen başlamış oldu.
5. kez İnönü Mahallesi’nde muhtar seçilen Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran da diğer mahalle muhtarlarıyla birlikte İlçe Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı. Daha sonra Muhtarlar Derneği’nde muhtarlarla görüşmeler gerçekleştiren Savuran, muhtar arkadaşlarını kutladı ve tebrikleri kabul etti.

Yerel seçimde 9 beldedeki mahallelerin tüzel kişiliğinin son bulduğunu ve tek mahalleye dönüştürüldüğünü ifade eden Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, “9 beldemiz artık 9 mahalle oldu. 9 beldemizin daha önce çeşitli mahallelerinde muhtarlık yapan arkadaşlarımızın 8’i yeni mahalle muhtarlıklarına da seçildi. Sadece Gölcük Mahallesi’nde yeni bir arkadaşımız muhtar oldu. İlçe merkezinde sadece bir muhtarlıkta yeni bir arkadaşımız görev yapacak. Toplamda ilçe genelinde 32 yeni muhtarımız bugün itibariyle göreve başladı.

Daha önceki dönemde görev yapan 67 muhtar arkadaşımız da güven tazeleyerek görevlerini sürdürecekler.

Bütünşehir Yasası sonrası geçiş sürecindeyiz. Geçiş sürecinin en problemsiz şekilde tamamlanması için muhtar arkadaşlarımız mutlaka yerel yönetimlerle sürekli irtibat halinde olacaklardır. Bizler de Muhtarlar Derneği olarak mahalleye dönüşen belde ve köylerimizin sorunlarının çözümü noktasında elimizden geldiğince köprü olmaya çalışacağız. Seçilen tüm arkadaşlarımızı kutluyor, yeni dönemin ilçemize, ilimize ve yurdumuza hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Seçim dönemi geride kaldı, artık hizmet dönemindeyiz” dedi.

Kaynak: İHA