Mısır'daki İdamlar Dar Ağacı İle Protesto Edildi

Mısır'da 529 kişiye verilen idam kararı, AK Parti Gaziantep Gençlik Kolları üyeleri tarafından Demokrasi Meydanı’na getirilen dar ağaçları ile protesto edildi.


Demokrasi Meydanı'na gelerek idamları protesto etmek isteyen AK Partili gençler, idamı protesto eden pankartlar açarak ve sembolik olarak kurulan dar ağaçlarına çıkarak Mısır’da 529 Müslümana verilen idam cezasını kınadı. Grup adına konuşma yapan Şahinbey İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yavuz Çağlayan, AK Partili gençler olarak Mısır’daki Müslümanların sessiz çığlıklarını duyurmak istediklerini belirtti.

Çağlayan, “Bugün burada Mısır’da sergilenen insanlık dramına karşı kardeşlerimizin yalnız olmadıklarını bir kez daha haykırmak için toplanmış bulunmaktayız. Milletin iradesi ile görev başına gelen ilk cumhurbaşkanını kanlı bir darbe ile mahkum eden, milletin iradesini gasp eden darbe yönetimi son olarak 529 Mısırlı kardeşimizin idam kararını almış bulunuyor. AK Partili gençler olarak bu darbeyi, bu soykırımı, bu yapılanları asla kabullenmeyerek kardeşlerimizin sessiz çığlığını sesimizin yettiği yere kadar duyuracağız. Çünkü haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” dedi.

Müslüman coğrafyasına birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Çağlayan, “Bizler asırlardır mazlumların yanında olan zalimin karşısında bedeli ne olursa olsun dimdik duran bir ecdadın torunlarıyız. Bizler Çanakkale’de destanlar yazan, yaralı düşmanına esir muamelesi yapmadan esir düşmanını gerektiğinde sırtlayan tüm dünyaya insanlık dersi veren bir neslin çocuklarıyız. Dünya bu soykırıma sessiz kalırken, bizim sessiz kalmamız asla ve asla düşünülemez. 529 fidanın idam kararına sessiz kalan herkes bu suça ortaktır ve bunun hesabını bir gün ödeyecektir. Gün birlik günüdür. Gün Müslüman kardeşlerimize destek olma günüdür. İslam coğrafyasında kurulan bu kanlı tezgah Allah’ın izni ile son bulacaktır. Özgürlüğün, demokrasinin, adaletin tecellisi er ya da geç bir nihayet bulacaktır” ifadelerini kullandı.

Çağlayan, "Tüm dünya halklarını AK Parti Gaziantep Gençlik Kolları olarak Mısır’da yapılan soykırıma karşı durmaya, zalimlere karşı haykırmaya davet ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Yapılan konuşmanın ardından idam kararı verilen 529 kişi için Demokrasi Meydanı'ndan geçen kişilere 529 adet karanfil dağıtıldı ve imza kampanyası başlatıldı.
Kaynak: İHA