Mimar Sinan'ın 426. Ölüm Yıl Dönümü

Büyük Türk Mimari Mimar Sinan, ölümünün 426. yılında doğum yeri olan Melikgazi ilçesi Ağırnas Mahallesi'ndeki törenle anıldı.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Ağırnas Mahallesi'nde düzenlenen etkinliğin Türk mimarisine çok büyük katkıları olan bir şahsiyeti daha iyi tanımak için bir fırsat olduğunu söyledi.

Mimar Sinan'ı ve eserlerini iyi anlamak ve iyi algılamak gerektiğini belirten Düzgün, "Erciyes'ten ilhamını alarak dünyada adından söz ettirecek yapıtlar yapan mimarımızı iyi tanımamız gerekiyor. Onun eserlerindeki simgelerini iyi algılamamız gerekiyor. Bunları iyi analiz edersek, biz de daha iyi eserler ortaya çıkarabiliriz. Özellikle son yıllarda yapılan güzel yapılar, bu umudumuzu artırmaktadır" diye konuştu.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da "Hemşehrimiz Mimar Sinan gibi bir dehayı çıkaran bu yerleşim birimimize, gereken hizmet en kısa sürede getirilecektir. Sinan'ın torunları olarak iyi bir çevreci, iyi bir deprem uzmanı, iyi bir insan, iyi bir mimar olmalıyız" ifadelerini kullandı.
Mimar Sinan'ı Anma Etkinliğinde 'Çocuk Gözü ile Mimar Sinan' konulu resim yarışmasında birinci olan Erbosan Ortaokulu öğrencisi Beyza Nur Yüksel, yine aynı okuldan ikinci olan Ezgi Harputluoğlu, 3. olan Ağırnas Osman Yücel Ortaokulu'ndan Sinem Tuval'a ödülleri verildi.

Tören, Mimar Sinan'ın doğduğu evin gezilmesi ile sona erdi.
Etkinliğe, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Savruk, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Mat ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA