Mhp’li Vural Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ın grup toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik sözlerine tepki göstererek, Başbakan Erdoğan’ın Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik sözlerinden rahatsız olduğunu söyledi.


CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na TBMM çatısı altında yapılan saldırıyı Türk demokrasisine yapılmış bir saldırı olarak değerlendiren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, grup toplantılarının şova dönüştürüldüğünü, TBMM Başkanı Çiçek’in ise bu konuda bir şey yapmadığını savundu. “Sosyal barış kutuplaştırıcı siyasetin tehdidi altındadır” diyen Vural, vatandaşların tahriklere kapılmaması gerektiğini söyledi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan’ın grup toplantısında yaptığı konuşmaya dikkat çeken Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ın öfke ve nefret dilini sürdürdüğünü söyleyerek, “Kendisi ile kavga edecek kadar kendisini kaybetmiş bir Başbakan’ın bu gerilimi Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar sürdüreceği görülmektedir” dedi.

Başbakan Erdoğan’ı eleştiren Vural, Başbakan Erdoğan’ın MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili söylediği sözlerden rahatsız olduğunu iddia etti.

30 Mart seçimlerinde AK Parti’nin oylarının düştüğünü de iddia eden Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ın seçim sonrası yaptığı balkon konuşmasına yönelik eleştirilerde bulundu. Bu sonuçlardan herkesin ders alması gerektiğini belirten Vural, “MHP olarak biz 2011 seçimlerine göre oylarını 1 milyon 400 bin artırmıştır. AK Parti’de 2 milyon 100 bin azalma vardır. CHP’de 300 binlik bir artış var. Bu tablo gösteriyor ki, AK Parti’nin tek başına iktidarı yerine artık MHP’nin iktidara gelmesi noktasında vatandaşlar bir eğilim koymuştur” şeklinde konuştu.

Meclis’te çipli güvenlik kartı uygulamasına geçilip geçilmemesine ilişkin bir soru üzerine Vural, “Türkiye’de otorite yoktur, meselenin özü budur. Bu tedbirler alınabilir, asıl önemlisi milletvekillerinin tekme tokat atmasını nasıl engelleyeceksiniz. Türkiye’de hukukun üstünlüğü ortadan kalkmıştır, zorbalık hakimdir” dedi

Kaynak: İHA