Karayolunda 'hafif'Tehlike

Şanlıurfa ve Adana bölgelerinde yoğun olarak bulunan pamuğu bölge dışındaki pazarlara taşıyan kamyon sürücüleri, hafif olması sebebiyle kamyon kasalarını aşırı şekilde yükleyerek, nakliyatını yapıyor.

Karayolunda 'hafif'Tehlike

Şanlıurfa ve Adana’dan üretilen pamuk, çuvallara doldurularak, istif edildiği kamyonlarla Mardin, Diyarbakır, Gaziantep gibi çevre illere naklediliyor. Yükün hafif olması sebebiyle kasaları tıka basa dolduran sürücüler, daha az nakliyat masrafı yapabilmek adına yüzlerce çuvalı tek seferde taşımayı tercih ediyor. Kasalarını aşan ve metrelerce yukarıya ulaşan pamuk çuvalları, halatlar yardımıyla kamyonun kasasına bağlanarak, tehlike oluşturması önlenmeye çalışılıyor. Polislerin tüm uyarılarına rağmen aşırı şekilde yüklenen kamyonların karayollarında seyretmesi, diğer araçlar için tehlikeye davetiye çıkarıyor.

Yolda seyreden sürücüler ise aşırı yüklü kamyonların trafikteki görüş açısını düşürdüğünü ve kasalarından düşecek çuvalların tehlikeye sebep olabileceğini belirterek, duruma tepki gösteriyor.
Kaynak: İHA